onsdag, november 10, 2010

En grå og lidt råkold efterårsdag, men vind var der ikke meget af.
Oplagte forhold til en frisk eftermiddagstur på jernhesten.
Mørket kommer jo tidligt, så den lange udflugt kunne det ikke blive til, men en tur omkring østenden af Mossø og landsbyen Alken kunne sagtens nås.
Rundturen er blot 12 kilometer lang, så her kan alle være med. Lige omtrent halvvejs på ruten kan der holdes pause ved det nye offentlige opholdareal, "Vædebro".
Turen har jeg taget utallige gange, og særlig på lune sommeraftener er det en fornøjelse at gøre holdt ved den lille 100 meter brede "strand", der ligger perfekt mod vest og solnedgangen :)

Grunden, der nu er blevet offentlig tilgængelig og overtaget af Skov- og Naturstyrelsen, har indtil 2007 tilhørt en lille trelænget gård.
Området er nu blevet ryddet for stuehuset og et udhus. Tilbage er stalden, som er renoveret og udstyret med bænksæt og en stribe spændene informationstavler, der beskriver naturen og kulturen omkring Mossø; særlig østenden.
Udenfor er der skabt et lille strandstykke. Ellers er der græsplæne med flere store træer, hvor imellem der er bålpladser og bænksæt med grill.
En del af det praktiske arbejde omkring Vædebro er blevet udført i samarbejde med 25-30 Alkenborgere, via det som kaldes Grønt Partnerskab. En god ordning, der giver mulighed for at realisere forskellige naturprojekter til glæde for os alle :) Se mere : HER.
En meget vellykket opholdsplads, der forhåbentlig bliver passet godt på i årene fremover, for vi er mange der "mellemlander" her på vores vej rundt i de skønne omgivelser :)