lørdag, juli 31, 2010

I dag blev der monteret vinger og haleror på den gamle russiske Antonov AN-2, og nu står den klar til take off på pladsen foran Kulturhuset ;) Ikke til flyvning, men som en del af de festlige kulisser til festivalen :) Her skal der nemlig som noget nyt, være en bar og opholdsområde med bænke og borde mens festivalen kører.
De gange jeg gik forbi pladsen i løbet af dagen, gik der hver gang folk omkring for at se det gamle fly, og ikke overraskende var drenge og mænd der gik en ekstra omgang eller to for at se detaljer.
En tur rundt på nettet førte mig omkring et utal af sider om fly, og også helt særlige fansider, for kun Antonov AN-2. En af dem ligger : HER og indeholder masser af info og links........
Jeg fandt denne gode video : HER som viser en tilsvarende maskine "live" :)
På Wikipedia står der følgende facts:

"An-2 (NATO-kodenavn Colt) er et 1-motors russisk/ukrainsk let transportfly bygget af Antonov.Selvom flyet ligner noget fra 1. verdenskrig fløj det første gang i 1947 og har siden da været det mest anvendte fly af sin type i det russiske taktiske luftvåben, samt de lande, der under Den kolde krig stod på Sovjetunionens side.Konstruktionen er karateriseret ved at være en af de få dobbeltdækker-fly, der stadig anvendes. Denne lidt specielle opbygning gør, at flyet kan lande og lette på meget korte startbaner (STOL) – og disse kan endda være af meget dårlig beskaffenhed.An-2 er det største en-motors biplan der nogen sinde er blevet produceret."

Mine flyfotos fra i dag : HER
Festivalens (og nok mest interessant!) egen historie om flyet : HER

Lidt papirarbejde har vi også været i gang med.
Naaja bliver 18 år den 20/8, men af forskellige årsager bliver den først holdt i midten af september.
Nu har invitationerne været igennem printeren og de er på vej i postkassen i morgen, så hold øje derude!
Vi glæder os, for det er længe siden vi har holdt en større sammenkomst for familien.
Vi håber alle kan komme!

fredag, juli 30, 2010

Kl. 10 i formiddag tog William og Tina afsted på en uges ferie i Tyrkiet.
Hverken Naaja eller jeg havde tid til at være med denne tur sydpå, der blev besluttet i al hast for to dage siden, og måtte nøjes med at kigge misundeligt til, da de kørte afsted mod Billund......
Rejsen går til Marmaris i Tyrkiet med Tyrkiet Eksperten, hvor de har fået en fin lille lejlighed hos Blue Lagoon, der ligger midt i byen.
Vi ønsker trods alt god rejse her fra ;)

48 Timer!!!!!
Det er den tid, jeg har til at afgøre om jeg vil hoppe med på iPhone 4 bølgen som en af de første!
Da jeg var en af de absolut første, der lod mig skrive op på ventelisten til det nye vidunder fra Apple, havde jeg også ventet at modtage mailen om muligheden for at købe en i Telia's Webshop i løbet af i dag.
Den første sending på sammenlagt 480 stk. blev selvfølgelig revet væk i de to eneste Telia butikker, der holdt "Open Night" i går aftes; en i Århus og en i København.
Jeg holder hovedet koldt og vil vente med at beslutte købet endeligt frem til sidste øjeblik.
Da jeg har en 3GS i forvejen, er der ikke det helt store argument for købet nu, hvis man ser bort fra den forbedrede foto/video del, og i øvrigt tager den meget høje pris med i betragtning.
Desuden går der jo ikke lang tid før den er til almindelig handel i telebutikkerne......

Skanderborg Festivalen nærmer sig tydeligt. Den begynder i næste uge.
Ovre fra skoven høres lyden af arbejdet med at få de sidste ting klar omkring scener, barer, kulisser og alt det andet der skal til.
Alle byens grønne områder er delt op i zoner og er klar til at modtage masser af deltagere der sætter egne telte op. Faktisk har jeg set flere telte blive sat op på den store gartnergrund lige ved siden af Sølund. Her må man åbenbart allerede flytte ind, selvom festivalens plan (som jeg læser den!) først siger tirsdag.........
Resterne af et gammelt russisk fly, der hidtil er blevet stillet op i et barområde ude på selve festivalpladsen, skal nu stå på pladsen ved Kulturhuset midt i byen. Den blev bakset ind på plads i dag. Billedserie med det gamle fly : HER

torsdag, juli 29, 2010

Min svigermor er på et to ugers kursus på Silkeborg Højskole.
Her kørte vi ud til et frokostbesøg i dag, og fik en rundvisning på den ret store højskole og nåede også et smut ud i det grønne omkring :)
Højskolen på nettet : HER
Mens Tina, svigermor og jeg fik en kop eftermiddagskaffe ude i sommervarmen, hyggede ungerne sig med en gang pool inden døre. HER ses en "fedtet" optagelse fanget på min iPhone 3GS....
Et lille teknologisk vidunder, der i dag går endnu et skridt op ad den endeløse udviklingsstige, med frigivelsen af iPhone 4 ved et stort anlagt event hos Telia i Århus og København under titlen "Open Night" fra i aften kl. 22.
Men netop foto og videodelen har i mine øjne været Apple's svageste led i en ellers helt enestående mobiltelefon, der er så alsidig at telefonen næsten er blevet det mindst vigtige! ;) Om kameradelen er blevet markant bedre i den nye 4'er, er jeg langt fra sikker på. Den ses betydeligt bedre udviklet i bl.a. både Nokia, Samsung og Sony Ericsson's mobiltelefoner (..har jeg selv erfaringer med), allerede for to-tre år siden.
Men uanset disse fejl, er jeg hårdt ramt af iPhone-bacillen, så mon ikke jeg står med det nye vidunder i hånden meget snart? ;)

onsdag, juli 28, 2010

En grå dag er til aften gået over i regnvejr.
I al den tid jeg har været hjemme i DK, har sommervejret været forrygende, men nu kan noget tyde på at det tager en drejning mod det mere ustabile.
Det er også til at leve med, for ferien er alligevel snart slut for denne gang

tirsdag, juli 27, 2010

Vi har haft en flot sommerdag. Igen! :)
Jeg valgte at bruge et par timer lige omkring middagstid i "Den Gamle By" for at se hvordan den tager sig ud i høj sommersol med masser af glade turister.
Men mest handlede det om at finde ud af hvordan mit kamera (og mig!) kunne håndtere den kraftige kontrast mellem sol og skygge. Det viste sig at være temmelig svært !
Udvalgte fotos : HER
Stedet lægger med sine snævre gader og mange bygningsdetaljer op til gode billeder, derfor regner jeg med at gentage forsøget på en gråvejrsdag....
Der blev også tid til en dejlig cykeltur rundt om Skanderborg Sø med Tina og William i løbet af eftermiddagen, som ellers for mit vedkommende bød på en masse læsning ude på altanen helt frem til solnedgang. Dejligt :)

mandag, juli 26, 2010

Dagene flyder afsted og snart er min dejlig lange, og alligevel alt for korte ferie slut. I dag er der blevet taget hul på den sidste uge.....
Efter nogle udfarende dage både her og der, holdt jeg mig næsten hjemme hele dagen, hvor Jørn Riels skrønesamling fra Nordøst Grønland blev fundet frem til herlig genlæsning :) De historier bliver jeg aldrig træt af :)
En enkelt tur ud blev det dog til.
I forbindelse med restaureringen af Vestermølle, blev der den 13 juni åbnet en vandrerute i det bagved liggende landskab, som fører gennem skov og åbne marker.
Jeg har gået og cyklet helt eller delvist ad ruten flere gange før, men fulgte det officielle spor for første gang i dag.
Sidste gang jeg var forbi den åbne del af ruten var 2/3, og dengang var det gennem hvide snedækkede flader, hvor der nu er bølgende kornmarker. Vinterfotos : HER
Se pjecen "Spor i Landskabet - Sporet Ved Vestermølle" : HER
Om Vestermølle : HER

søndag, juli 25, 2010

Dagen udviklede sig til en større rundtur i Århus; mest med Naaja.
Tina havde nogle ting hun skulle ordne i Århus, hvilket Naaja og Jeg benyttede os af, mens William havde lyst til at blive hjemme.
Vi blev sat af i midtbyen og gik først i Den Gamle By, hvor Pouls Radio åbnede i midten af juni som den første butik i den nye 70'er bydel, der er under opførelse og bliver færdig om et par år.
Butikken er indrettet med tv og radio udstyr fra 1974, hvor priserne fra dengang er vist med prisskilte. Der også en reol med lp plader og kassettebånd fra '74, som der kan bladres i, mens tidens musik kører i baggrunden.
Det blev et sjovt gensyn ( og -hør!) med både teknik og musik fra dengang :)
DGB på nettet : HER og pressemeddelesen vedr. åbningen af Pouls Radio : HER

Efter besøget i radioforretningen gik turen op i Væksthusene, der ligger i parken lige bag ved Den Gamle By.
Det er første gang vi har været indenfor, og godt vi nåede det, for den 1 september bliver de lukket for besøgende de næste par år, da de skal renoveres og et helt nyt stort væksthus skal bygges til de eksisterende. Allerede nu er man begyndt forberedelserne, med flytningen af de mange planter, hvor mange er blevet sat i potter og krukker.
I det største hus flyver der eksotiske sommerfugle frit omkring og i en lille sø er der en bestand af flere fisk, bl.a. piratfisk, som vi så blive fodret. Det er nogle hidsige bæster med et uhyggeligt tandsæt, der koster menneskeliv hvert år ifølge personalet. (Dog ikke i væksthuset ;)
En fin rundtur i flere forskellige plantezoner indenfor relativt begrænset område. Vi kommer igen om et par år :)
Væksthusene på nettet : HER

ARoS blev også besøgt.
Her kører der en udstilling i Vestgalleriet med maler, keramiker og grafiker, Adam Saks.
Udstillingen er flot og virkningsfuldt sat op med store farvestrålende akvareller på de hvide vægge og paptønder ude i rummet med platter, løftet op med en slags flamingo kugler.
Om Adam Saks på ARoS : HER
Efter en stor omgang kultur, mødtes vi med Tina og lagde turen hjem via Århus Havn og ud på de nye arealer, hvor en ny bydel vil udvikle sig. Eller?
Man kan blive helt i tvivl om det hele er gået i stå derude, for byggeriet af Z Huset har tilsyneladende ligget helt stille siden november måned sidste år, og har kun fået lavet parkeringskælderen, samt en fin salgs- og udstillingspavillion !
Det ser også temmelig trægt ud med Isbjerget, et andet stort omtalt projekt, der har været på vej til at skulle gå i gang. Tækker Group som oprindelig står bag projektet har i flere omgange fået udskudt købet af grunden og nu ser det ud til at man ikke har resourcer til selv at realisere byggeriet og forsøger at sælger det videre.
Det tegner til at blive en meget langsom affære, at få udviklet den del af havnen.........

lørdag, juli 24, 2010

Mæt af storbyen, gik turen hjem til det (MEGET!) mere rolige Skanderborg i dag ;)
Vi kommer jævnligt til København, men vi får sjældent tid til at lege turister og gå opdagelse når vi er der ovre, da det ofte er besøg hos familien det drejer sig om.
Denne gang fik vi taget revance. Familien på "Djævleøen" fik fred og vi fik oplevet rigtig meget af det vi har hørt om, men aldrig har fået set. Meget har vi endnu tilgode, men det er jo herligt at have noget at glæde sig til, for jeg vil prøve at få klemt nogle seværdigheder ind i programmet, når vi kommer til København fremover.
Jeg er nok den af os som har haft flest ting på ønskesedlen til denne københavnertur. Højest har et kig på de nye bydele omkring havnen og Ørestaden stået, sammen med Frederik den VIII's Palæ.
Byer i vækst og udvikling er spændene at følge, og det var det indtryk jeg fik af København gennem de seneste dage. Byen er begyndt at lugte lidt af rigtig storby og det gør bestemt ikke noget. De nye (og ikke mindst fornyede) områder omkring havnen har tilføjet den smukke gamle midtby noget ekstra, der gør en lang vandring rundt i København til en afvekslende fornøjelse.
Jeg ser frem til at komme igen :)

Dagens billeder har jeg taget fra bagsædet af bilen (William er jo fast anden pilot! ;)
Der er næsten tradition for at jeg lægger et brobillede ind på bloggen i forbindelse med køreturene over landsdelene.
Øverst er det Storebæltsbroen og nederst, Lillebælt.

fredag, juli 23, 2010

Også i dag fik vi leget turister.
Denne gang gik turen til Christiansborg for at se De Kongelige Repræsentationslokaler. Mens der var en times kø, for at komme ind i Frederik d. VIII's Palæ i går, kunne vi gå lige ind denne gang.
Det ville være usandt at sige det var ungernes ønske at komme derind, men vi synes de skulle se de flotte sale som danner ramme om mange af de store officielle begivenheder, og ofte kan ses på tv, i ugeblade og aviser. Samtidig var besøget også vi andres første.
Alle rum var imponerende at se, og Riddersalen med Bjørn Nørgaards gobeliner gjorde sig virkelig godt. Dem havde jeg set frem til at opleve som originaler og i de rigtige omgivelser, for jeg har tidligere set dele af skitserne i Køge Skitsesamling endnu før de var vævet færdig. Senere, 15/6-07 besøgte vi ARoS, der havde lavet en flot og spændene udstilling med de store farvelagte kartoner i original størrelse, opsat svarende til deres placering i Riddersalen.Mit blogindlæg fra dengang : HER
Se mere om De Kongelige Repræsentationslokaler : HER

Da alt det kulturelle var overstået, gik pigerne i butikker og bio, mens W og jeg tog på seriøs geocaching. Denne gang havde vi lagt en god rute gennem Frederiksberg og vi fik hele 13 caches logget undervejs.
Vi kunne også begge jubilere; William fik rundet 100 fundne caches, mens jeg nåede over 250 :)
Ruten gennem Frederiksberg blev et kryds gennem de kendte steder. Vi startede fra Frederiksberg Hospital, og kom omkring almindelige boligområder og flere af bydelens kirker. Det blev også et kig på Frederiksberg Have- og Slot samt Søndermarken og videre ned omkring Carlsberg til de flotte Granit elefanter og her forlod vi kort efter bydelen ved Enghave Station.
En stribe fotos fra opholdet omkring elefanterne : HER
Familien blev samlet til aftenspisning hos Bryggens Spisehus på Havneparken i Islands Brygge. Her bydes der på en lækker udendørs grillbuffet i de gode sommeraftener, som vi de forrige dage har snuset til når vi kom forbi. Nu skulle den prøvesmages :)

torsdag, juli 22, 2010

Vi har været længe undervejs til dette besøg, men omsider fandt vi frem til Amalienborg og det ny istandsatte Frederik d. VIII's Palæ.
Vi havde sat Tinas bror i stævne derinde og vi fik endelig set de flotte lokaler, der allerede er besøgt af over 200.000 mennesker i løbet af foråret og sommeren. Vi har set tv udsendelserne omkring renoveringen og kunstnernes arbejde tidligere i år, og glædede os til at se det med egne øjne. Jeg var særlig spændt på at se om den usædvanlige kombination af nutidskunst og det oprindelige interiør kunne forenes, og her må svaret være: Ja! Her var mange flotte detaljer, men en ny trappe med en genial og samtidig enkel belysning (HER) af Olafur Eliasson synes jeg var særlig flot.
Som forventet var det ikke tilladt at fotografere indenfor, men der findes jo masser af billeder af de flotte rum og deres nutidskunst på nettet ;)
Læs meget mere om palæet : HER

Efter turen hos de kongelige, tog Tina og hendes bror til Amager hvor de er vokset op, for at gå tur og gense nogle af de steder de husker fra dengang.
Jeg og ungerne trak ind mod midtbyen og Helligaandskirken som er et must at besøge, når der er Hollandsk Bogudsalg. Vi nåede lige frem, inden det sluttede for denne gang, for sidste dag er i morgen, efter tre lange uger med bogentusiasters vandren ud og ind af de gamle døre :)
Jeg gik tomhændet derfra, mens ungerne fandt lidt forskelligt hver især.......
Helligaandskirken på nettet : Her, hvor også kommende bogmarkeder og kunstudstillinger bliver annonceret.

Dagens sidste indslag blev en tur ud i Ørestaden og det store butikscenter Fields.
Ungerne gik løs på butikkerne i centret, mens vi andre tog på en lille vandretur i den nye bydel.
Her er der også gang i byggeriet, hvor det mest iøjenfaldene er det ny hotelbyggeri ved Bella Centret, der kan ses vidt omkring på grund af sin højde og gør sig bemærket med sine tre store kraner og to store skråtstillede bygninger.
Se mere om det markante hotelbyggeri : HER
Hvorvidt Ørestaden har en positiv fremtid foran sig, har jeg svært ved at vurdere.
Bydelen er sammensat af flere forskellige spændene byggerier, men deres størrelse og de meget lange lige vejgennemføringer kan få det til at virke endeløst og ensartet at vandre igennem, mens vinden går mellem husene som i en vindtunnel.
Ørestaden er stadig i sin "fødsel" og meget kan ske endnu, men bliver bydelen plaget af grafitti og hærværk, vil den hurtigt få et udseende som de triste blokbyer der ellers kendetegner Københavns omegn og det vil være ærgerligt!
Ørestaden er i farezonen!!!
Tag derud på nettet : HER

onsdag, juli 21, 2010

Dagens billeder giver mindelser om de store betonfæstningsanlæg ved den jyske vestkyst, men i virkeligheden er de taget ved Amager Strandpark, hvor vi tilbragte en del af tiden i dag.
Her er der for fem år siden åbnet et helt nyt og stort anlæg, der danner base for meget andet end almindelige strandture. Her kan man boltre sig med alle mulige aktiviteter der relaterer til vand, kyst og vind.
Jeg synes det er et supergodt sted, som må være et oplagt valg for københavnerne, hvis turen skal gå til stranden, der som her, er kæmpestor og bred.
Vi rundede besøget af med en gang minigolf, inden turen gik mod Fisketorvet, hvor aftensmaden blev fundet på en italiensk restaurant :)

Med fyldte maver gik vi en aftentur langs Islands Brygge, der på denne varme sommeraften var nærmest proppet med mennesker på den velanlagte havnepromenade, der har afløst fortidens store industrier, og nu er flankeret af en blanding af renoverede gamle industribygninger og ny spændene arkitektur.
Mens vi sad og nød sommerstemningen med en kold fadøl og fødderne hængende over kajkanten, kunne jeg ikke lade være med at misunde københavnerne, deres mange nye og spændene steder at færdes i byen.
Se mere om den store strandpark : HER
Dagens fotos : HER

tirsdag, juli 20, 2010

Wiiliam står som en lille prik ved det gamle fyrtårn i Malmö Havn, mens den store færge mod Finland er på vej ud, få meter derfra.
Vi har alle været på dagtur i Malmö, der siden Øresundsbroens åbning for ti år siden, er blevet et oplagt udflugtsmål, når man har nogle dage til rådighed i København. For Tina og Naaja blev det deres første besøg, mens jeg har været der adskillige gange med William, som har været aktiv skater indtil sommeren sidste år, hvor et alvorlig styrt fik sat en stopper for den fornøjelse. I den nye bydel, Vestra Hamnen", ligger nemlig en helt enestående skateboardbane, der trækker skatere til fra hele Europa. Fotos fra turen i '08 med W : HER
Vi gik selvfølgelig forbi i dag, og mindedes de mange gode timer, mens vi så på de mange friske skatere tumle rundt på banen i sommervarmen :) Herfra gik vi videre ud og geocachede; først på havnen, senere i den store slotspark.
Turen blev dog begyndt i samlet flok, med rundtur ved det enestående højhus, Turning Torso ( Fotos fra '08 HER og HER) og videre langs den fine kystpromenade ved Øresund, hvor de fik taget en dukkert, inden vi splittede op.
Dejligt at gense Malmö! :)
Billeder fra geocachingturen : HER

mandag, juli 19, 2010

Dagen indledt med en god lang gåtur ved de store nye bolig og erhvervsbyggerier ved Sydhavnen.
Vi startede ved den sydligste del, Sluseholmen, hvorfra jeg har lavet billedeserien af det specielle hus "Metropolis" : HER.
Sluseholmen er en samling smalle 3-4 etager høje bygninger, adskilt af kanaler, der leder tanken hen på den inderste og ældste del af Amsterdam. Vi fortsatte videre langs Frederiksholm og endte i Fisketorvet. Herfra gik turen ind gennem Strøget, hvor vi endte med aftensmad hos Jensens Bøfhus, lige ved Helligåndskirken.
Undervejs fik William og jeg logget fire geocaches: det kunne have blevet til en del flere, men geocaching passer ikke helt ind i familiegåtur ;)
København udvikler sig voldsomt i øjeblikket, og der er meget at se. Det er svært for os "turister" at holde fingeren på pulsen, men der findes et godt sted på nettet : HER, hvor man kan følge med på afstand :)

søndag, juli 18, 2010

Tina tanker bilen, Naaja tjekker Facebook på mobilen, mens William vasker vinduer.
Inden da har vi fået spist et godt måltid mad, og William og jeg har fundet en geocache på en jernskulptur; alt sammen foregik på stop 39 der ligger ved E-20 Vestmotorvejen lige udenfor Slagelse.
Her holdt vi en sidste pause inden turen gik videre mod København, hvor vi tilbringer de næste dage med base i en lejlighed vi har lånt. Vi håber at få nogle gode dage, hvor vi får set nogle af hovedstadens seværdigheder, og en tur til Malmö er også på ønskelisten. William og jeg satser kraftigt på noget geocaching i løbet af dagene, og har allerede fået yderligere to logget til aften ude i Valbyparken :)
På vejen over fik jeg forsøgt mig med fotografering af Storebæltsbroens højbro (HER), taget mens vi var i fart på motorvejen ;)

lørdag, juli 17, 2010

Så kan der vist ikke blive mere feriestemning!
Dagen hjemme fik ungerne til at kravle ind i de bageste gemmer, og her blev et puslespil fundet frem. Mens der kørte dvd-film på Naaja's tv, gik der nogle timer med at sortere og lægge brikker, og småsnakken gik mellem dem.
Til sidst havde de alligevel fået nok og fandt på noget andet. Nu ligger det inde på hendes gulv og bliver nok aldrig gjort færdig...........

Mens jeg har været på Grønland, blev der i foråret åbnet en ny næsten 5 kilometer lang vandrerute i Illerup Ådal, et par kilometer udenfor Skanderborg. Om indvielsen : HER.
Stedet er meget kendt blandt arkæologisk interesserede, for sine store og fint bevarede offerfund fra jernalderen.
Der har altid været stor interesse for at åbne for offentlig adgang til dalen. Tidligere har der været en lille rute i den vestlige del ved Mesing Sønderskov i forbindelse med ordningen "Spor i Landskabet", men takket være stor villighed hos de private lodsejere, er det nu blevet muligt at åbne for en rigtig rundtur ude i selve dalen med bænksæt og infotavler opstillet undervejs.
Jeg tog turen rundt på min mtb i dag for at besigtige den nye sti, og glæder mig over at der er åbnet op for mere af den danske natur for os byboere :)
Netop på grund af de store og meget vigtige fund, bugner nettet af info om Illerup Ådal. Jeg har valgt dette link for interesserede:
Fra Moesgård Museum, hvor en del af de over 15.000 genstande er udstillet, kommer denne hjemmeside : HER, hvor masser af viden kan hentes, men ellers er det jo bare at google! ;)

fredag, juli 16, 2010

Det virker næsten som en evighed siden byggeriet af den nye Netto på hjørnet af Søtoften og Vestergade begyndte. Det er det måske på en måde også, for det var helt tilbage i starten af november sidste år, at byggeriet tog sin begyndelse ved først at få revet en bygning ned, der tidligere stod på grunden.
En vinter og det halve af en sommer er gået, men nu nærmer åbningen af butikken sig omsider. Indenfor er der gennem de seneste dage blevet arbejdet flittigt med butiksinventar og varer for at blive klar til åbningen, der er fastsat til den 22/7 kl. 9.00.
Udenfor står et stort nyt parkeringsareal klar til kunderne; selv indkøbsvognene står klar i stativerne! Hele bygningen står ren og flot, og i formiddag fik man sat skilte på facaden. Diskret og alligevel tydeligt, på en måde der klæder både ejendom og by :)

Efter en formiddag med diverse sysler, kom vi samlet afsted på endnu en udflugt.
Denne gang gik turen til Legoland, som er endnu et sted jeg aldrig har været før! (Som den eneste af os).
Og hold da op! Det er helt enestående flot at opleve de mange modeller; både de store figurer rundt om i hele forlystelsesparken, men i særdeleshed de mange små bydele og miljøer der ligger samlet nær indgangen.
Jeg blev hængende her i lang tid, mens de andre, der jo har set det hele før, strøg videre mod forlystelserne længere inde.
Vi blev til lukketid, og fik de sidste par timer inden, noget nemmere adgang til alt det sjove, da mange var begyndt at sive hjem. Jeg nøjedes dog kun med at være taskeholder for de andre, da rygskader og vilde forlystelser ikke fungerer sammen..........
Absolut forståeligt at Legoland er kendt ude i verden!
Besøg Legoland : HER

torsdag, juli 15, 2010

Så fik vi gang i gps'erne igen!
For en uge siden var William og jeg på geocachingtur i Århus. Dengang gik vi rundt i den nordlige bydel; i dag var turen kommet til den sydlige.
Som geocacher bliver man ført mange steder hen. Ofte til dem man kender, men sjovest er det at komme frem til ukendte seværdigheder og steder eller bygninger med en god historie.
F.eks. fandt vi cache ved en lille bronzefigur, opstillet i en parallelgade til Jægergårdsgade. Jeg har set den før, når jeg har gået rundt i byen, men takket være vores "skattejagt" fik vi knyttet en lille historie til den via cachebeskrivelsen:

""Homo Sedens" - det siddende menneske er udført af Jan Balling i bronze og granit.

Skulpturen blev år 2000 opstillet af Århus kommune i forbindelse med et kvarter forbedringsprojekt på Frederiksbjerg.
Den lille ”mand” har været væk to gange, senest fra august 2009 til juni 2010 hvor han blev genplaceret.
Cachen er gemt med hjælp fra mine døtre Thea og Tine i anledning af, at den lille "mand" kom på plads igen."

Vi fandt også frem til historien bag en af byens markante bygninger.
En cache var snedigt gemt helt op til det høje hus "Langenæs", hvis historie kan læses i cachebeskrivelsen; delvist gengivet her:

"Højhuset Langenæs er et af vartegnene på Langenæs i Århus C. Det er opført i mursten, ingen mursten i højhuset er manuelt tilhugget, alle er støbt i den rigtige størrelse af sikkerhedshensyn, men blev efter en omfattende renovering i 1991-92 belagt med rødmalede aluminiumsplader. Huset er på 17 etager og er - med en højde på 55 meter - Danmarks højeste murstensbygning. Huset øverste 15 etager rummer 90 lejligheder på 1-4 værelser. De to nederste etager anvendes af forskellige erhvervsdrivende, herunder Langenæs Handicapcenter, der en paraplyorganisation i Århus Kommune med 22 forskellige handicap- og patientforeninger tilknyttet.

Højhuset er opført af Arbejdernes Andels Boligforening i perioden 1967-71 efter tegninger af arkitektfirmaet Salling-Mortensen og rådgivende ingeniørfirma Askøes Eftf."


En samling fotos fra turen : HER

onsdag, juli 14, 2010

En varm og hed dag, der vil blive afløst af tordenvejr i løbet af natten. Mens jeg skriver dette er det ved at trække ind over os..........
William og jeg har ikke udrettet det store i dag, mens Naaja og Tina nåede at bruge tid på Saksild Strand.........
Min ryg er i bedring, men på en lidt underlig måde. Den "knirker" ikke så meget mere, men alligevel er der stadig nerver i klemme, for venstre fod er stadig noget lammet og svag. Nu er kunsten at huske og passe på ikke at lave uoverlagte bevægelser!
I går tog jeg en prøvetur på en af mine cykler, og blev glædeligt overrasket. Endelig kan jeg køre tur igen :) Det har jeg savnet..........
Mens Naaja var på aftenarbejde tog vi andre på en lille cykeltur ud omkring Vrold, langs Mossø og videre omkring Alken og hjem ad landevejen mellem Ry og Skanderborg. En dejlig rundtur på 14 km., der ikke er længere end alle kan være med.
Fotos : HER

tirsdag, juli 13, 2010

William valgte at blive hjemme i dag, mens vi andre tog en tur syd for grænsen.
Anledningen var en indkøbstur, hvor Naaja skulle have samlet forsyninger til de kommende fester hun skal med til i løbet af sommeren og starten efteråret.
Da jeg ikke gider køre så langt bare for at lave et indkøb, havde jeg fået de andre overtalt til at køre indenom Frøslevlejren, der ligger meget tæt ved motorvejen, nær Padborg, her har vi nemlig heller aldrig været før.
Jeg vil springe over hvor gærdet er lavest og henvise til Frøslevlejren på nettet : HER, i stedet for selv at forklare om stedet. Skov og Naturstyrelsen har udgivet en god folder : HER, der giver et hurtigt overblik over stedet; ledsaget af gode kort og fotos.
Den meget velbevarede lejr er helt sikkert et besøg værd, og særlig oplagt er det at lægge vejen forbi, hvis man i forvejen er på vej ned i Europa, da den ligger lige ved E45 motorvejens afkørsel 76, og dermed ikke koster nogen særlig omvej.
Vi brugte et par timer, men personligt kunne jeg godt have lagt to mere til for at få det hele med, men mine piger var utålmodige efter at komme videre mod indkøbsparadiset syd for grænsen, og med Tina som styrmand og kaptajn på Toyota Carina´en er der jo ikke andet at gøre end at følge med ;)

mandag, juli 12, 2010

Efter som vores sommerferie har ændret helt spor fra det forventede, er der dukket nye muligheder for oplevelser op.
Det bliver ikke til de store eventyr ude i den store verden, men i stedet foregår aktiviteterne i vores omegn, og det er heller ikke værst. Der ligger mange seværdigheder ude omkring, som venter på at blive besøgt af netop os, hvilket vi får taget hul på i denne sommerferie.
I dag blev det Skandinavisk Dyrepark ude på Djursland, der stod for tur. Som navnet antyder er det de store dyr fra den nordiske fauna som er repræsenteret; dertil kommer også et stort anlæg med isbjørne (Ejendommeligt at se isbjørne i grøn natur! ;)
Det blev en god dag, hvor vi fik set en zoologisk have i moderne udgave, d.v.s. store åbne anlæg, der giver dyrene masser af plads, med så naturlige forhold som muligt. I de største anlæg er der etableret hævet gangbro over midten, samtidig med der kan vandres langs med mindst en af siderne, så der er gode chancer for at få et nært kig på dyrene.
I et større område går et stort antal dådyr frit omkring og blander sig med parkens gæster, der også gerne må fodre dem med piller der købes ved indgangen. Det benyttede vi os af, som det ses på en kort video, hvor de bliver håndfodret af Tina og ungerne : HER
Besøg parken på nettet : HER
Lidt billeder fra turen : HER