fredag, juni 15, 2007

Kort arbejdsdag!
Turen gik til Århus med ungerne, for at mødes med Tina på ARoS, til fernisering ved Bjørn Nørgaard´s forarbejder til Dronningens Gobeliner.
Inden da fik ungerne og jeg, med Naaja som gps-fører og William på skateboard, tid til at finde to microcaches i Århus midtby, den første var en lille filmdåse med magneter påsat under en bænk i det grønne anlæg foran Musikhuset og den anden var også en lille filmdåse, som var gemt bag en buste udenfor Hovedbiblioteket.

Ferniseringen blev indledt af tre taler, bla. Bjørn Nørgaard selv, ledsaget af lidt og drikke. Udstillingen består af materialer fra Køge Skitsesamling, der til daglig huser samlingen.
I udstillingen på ARoS præsenteres kartonerne i en opbygning med dimensioner svarende til Riddersalen på Christiansborg Slot, som de vævede gobeliner er skabt til, og hvor de i dag hænger.
Dronningens Gobeliner består af 11 store billedfortællinger og 6 mellemstykker, der tilsammen skildrer Danmarks 1000-årige historie.
Arbejdet stod på fra 1988 til år 2000 og var gave til dronningens 50 års fødselsdag.
Udover de mange interessante skitser og forarbejder, er der gode infobokse foran kartonerne, hvor motiverne indbyder til et kig gennem danmarkshistorien. De farverige kartoner ser fantastisk godt ud og stråler med den flotte belysning en i møde, når man går ind i "Riddersalen". Meget vellykket idé, at opbygge en areal mæssig kopi af Riddersalen, for hermed kommer kartonerne rigtig til sin ret. Både oplevet som helhed og set i detaljen.

Udstillingen kører fra 16/6 til 9/9 - 07, BESØG DEN! :) Jeg kommer i hvert fald igen!
Relevante links : ARoS og besøg især Bjørn Nørgaard´s egen website : Her, hvor Dronningens Gobeliner og hans arbejder i øvrigt, kan ses gengivet.