onsdag, juni 30, 2010

Tina begynder sin sommerferie fra weekenden, og det var så her vi skulle ud på en længere cykelrundtur i Sverige via Frederikshavn, hvor vi efter planen skulle ende hjemme igen fire uger senere.
Sådan kommer det ikke til at gå :(
Jeg fik skadet min ryg i Grønland et par uger før hjemrejsen og hos lægen blev det i mandags bekræftet at det er en diskusprolaps. Skaden har givet lammelser i foden, føleforstyrrelser i benet og en del "muren" i lænden og ned i benet, Det går rimelig fint med at gå rundt, men jeg kan kun holde ud at sidde ned i kortere tid, og derfor er cykling heller ikke muligt.
Jeg bliver henvist til Silkeborg Sygehus for nærmere undersøgelse, så indtil videre tager vi dagene som de kommer og kan sagtens komme på mindre ture i det danske sommerland i stedet.
Jeg priser mig lykkelig for, det ikke gik endnu værre. Man har jo hørt mange smertefulde rædsels historier, når det kommer til folk og deres dårlige rygge...........
Apropos cykling fandt jeg i dag en video på mobilen fra Grønland, jeg har optaget mens jeg trampede i pedalerne, der viser min cykeltur mellem vores beboelse og Hus 108 ude i ½12 området. Se køreturen : HER :)

tirsdag, juni 29, 2010

Tina er stadig på arbejde i denne uge, mens vi andre er begyndt på ferie.
Mens William havde en aftale hjemme, tog Naaja og jeg en tur til Århus, som viste sig fra sin allermest imødekommende side, med en skøn sommerlig og hyggelig stemning i hele midtbyen, hvor der myldrede med ferieglade unge mennesker, der fyldte godt op på udendørs caféerne langs åen. Den er efter mangeårigt arbejde blevet åbnet mellem havnen og ind til Hovedbiblioteket. Tidligere har den været overdækket og brugt som firesporet vej ind i århus i forbindelse med den gamle færgehavn, men nu står strækningen som en kæmpegevinst for hele bylivet i den indre bydel :)
Vi nød også stemningen, mens vi gik tur gennem butikkerne i de snævre gader:) Jeg fik købt en komplet samling af Jørn Riels grønlandsskrøner med hjem og kan se frem til hyggelige, og meget morsomme timer med de halvskøre fangstfolk i det nordøstlige Grønland :) Jeg har været gennem historierne et par gange før, men de kan sagtens tåle en tur mere :)

Undervejs kom vi forbi et af de mere sjældne syn.
En hel boligblok er blevet revet ned, men den flotte facade er blevet bevaret og står nu forstærket med et kraftigt jernskelet på indersiden og venter på et nyt hus vil vokse op igen. Spændene.....

mandag, juni 28, 2010

Min datter, fanget mens hun nyder udsigten fra stuevinduet :)
Først på dagen var der lidt lette, og meget dekorative fjerskyer i de høje luftlag, men de forsvandt hurtigt og efterlod os med bagende sol resten af dagen :)
Vi nød dagen med solbadning ved søen og almindelig ferieafslapning...........

søndag, juni 27, 2010

Jeg kan bestemt ikke klage over vejret, efter jeg er kommet hjem fra Grønland :)
Det er gradvist blevet bedre og bedre i løbet af den uge der nu er gået, og i dag blev det rigtig strandvejr.
Fra Skanderborg har vi flere gode muligheder for strandture ved de østjyske kyster eller ved de mange store søer der er i området.
Mit ønske om at se VM fodboldkampen mellem England og Tyskland kl. 16 blev afgørende for valg af sted, og derfor tog vi til Hou Havn, som nås på 30 minutter.
Her en udemærket, men en knap så naturskøn strand umiddelbart op ad færgehavnen, hvorfra der er daglig færgeforbindelse til både Tunø og Samsø.
Pigerne kastede sig straks i sandet, mens vi drenge gik tur på havnen og fik set på lystbåde og krabber, og senere Samsøfærgens ankomst og afgang.
Se mere om Hou : HER og havnebyen fra oven : HER

lørdag, juni 26, 2010

Vel hjemme genfinder jeg hurtigt de gamle vaner :)
Efter vi er flyttet i lejlighed, må vi nyde det gode vejr på altanen eller gå en tur i byens naturskønne omegn, og det er bestemt heller ikke det værste, da vi har nemt til både skoven og søen.
Der er ingen tvivl om man kan savne hus og have af og til, men tanken om alt det arbejde og vedligeholdelse der følger med, får det mig ikke til at tvivle på det rigtige i valget af vores nuværende bolig. Heller ikke set i forhold til mit rejsearbejde og mine udfarende interesser iøvrigt.
Naaja gik med på en dejlig sommer-aftentur, hvor vi fik set til gråændernes ællinger, der er blevet halvstore. De var meget tillidsfulde og var henne og nappe i fingrene, for at se om der var noget spiseligt at komme efter :)
Vi mødte dem ved Søbadet, hvor der er ved at blive bygget ny badebro, som afløsning for den gamle, der gik delvist til i den hårde vinter. Isen på søen fik revet den gamle bro helt fra hinanden, og flere pæle var trukket helt op af bunden eller knækket.

fredag, juni 25, 2010

William og jeg har været en tur forbi biblioteket, som ligger i vores kulturhus.
Her bliver der løbende holdt udstillinger af billedkunst; af og til også med skulpturer.
I weekenden umiddelbart inden jeg kom hjem, har der været afholdt Sølundfestival (Se mere : HER), og det har blandt andet afspejlet sig i en fotoudstilling med stærke portrætter af deltagere fra forrige års festival, taget af Jesper Hedemann.
Vi fik set billederne, der er virkelig gode og ekstra virkningsfulde, fordi de er efterbearbejdet i computer.
Der kan ses eksempler via hans hjemmeside : HER

torsdag, juni 24, 2010

Det er lunt om natten og vi sover for åbne vinduer, for at få luft nok ;)
Men det betyder også at byens larm går direkte ind. Det betyder normalt ikke så meget, da vores soveværelse vender ind mod gården, men til morgen var der en del mere støj fra maskiner og biler end ellers.
Årsagen viste sig at være en mindre anlægsopgave i det lille fællesanlæg ved opgangene til Vestergade blokken. Her har ejendommens ejer åbenbart valgt at få lagt sten under de to bænksæt, der ellers har stået direkte på de små græsplæner.
Vi benytter ikke bænkene, da vi har en vestvendt altan med masser af sol fra eftermiddag til solnedgang, mens bænkene står i skygge hele dagen og først får sol sidst på aftenen. De benyttes mest i dagtimerne af besøgene hos lægerne, der holder til nede i stueetagen.
Arbejdet vil nok være færdigt i løbet af et par dage.

onsdag, juni 23, 2010

Sankt Hans. Måske startskuddet til den længe savnede sommer? ;)
I Skanderborg midtby, ned til søen, ligger Byparken og byens kulturhus. Her bliver der hvert år afholdt Sankt Hans.
Denne gang blev det en dejlig sommerlig en af slagsen, med en stille og solrig aften, hvor mange havde fordelt sig på tæpper op ad skråningerne med både vådt og tørt til at gøre aftenen ekstra hyggelig.
Jeg var selvfølgelig nede og kigge, mens husets damer valgte at gå en tur i Blockbuster for at finde en god "pigefilm" til fælles tv hygge. William var til bålaften sammen med sin skoleklasse.

tirsdag, juni 22, 2010

Dejligt at være på vej ind i en dansk sommer :)
Det virker helt overvældene grønt og frodigt hernede, når man lige er kommet fra det mere nøgne Grønland. Samtidig er den fugtige luft mættet af alle mulige dufte!
Nu bliver den vigtigste opgave at få solet den vinterblege krop snarest muligt. Opgaven er bare at finde et passende sted ugenert sted og få lagt den første bruning, for jeg har sandt at sige ikke ligefrem lyst til at vandre ned gennem hovedgaden med de lange aspargesblege stænger ;)
Jeg ved ikke hvad de andre skal når de kommer hjem, men jeg har altid alle mulige ting der skal ordnes, og suser livligt omkring de første par dage.
Som altid er der en computer der er gået ned og skal genopbygges, og det blev klaret i dag, sammen med en gang rengøring. I morgen er det skattevæsnet der skal besøges, for som altid støder det danske og grønlandske skattesystem sammen, men som regel går det nogenlunde fint med at få tingene sat på plads...........
Til aften gik jeg og Tina en tur i skoven, der nærmest virker som tropisk regnskov i forhold til den lysåbne forårsskov, jeg forlod for et par måneder siden.
Allerede nu er der gang i festival forberedelserne derude...............