søndag, februar 28, 2010

En morgentur i skoven fortalte det samme som kalenderen: Foråret nærmer sig :)
Måske også fremkaldt af det lune vejr, hørtes fuglestemmerne mere livligt end ellers.
Jeg er også ved at komme i forårshumør. Det viser sig bl.a. ved, at jeg går i kælderen og roder med telt, sovepose, fiskegrej og alt muligt andet friluftsgrej, mens tankerne bevæger sig omkring forventningerne til masser af gode ture i sommerhalvåret, også selvom det modsat sidste års sommereventyr i det grønlandske, kommer til at blive i Danmark og nærmeste omegn denne sommer.
Man må nøjes............ ;)

lørdag, februar 27, 2010

Når man kommer mod Vejle med toget, kører man det sidste stykke langs fjorden.
Her kan man se det ny eksklusive byggeri "Bølgen", der ligger lige ud til fjorden.
Jeg har længe gerne ville se det tæt på, og i dag skulle det være! Der var nemlig "Åbent Hus" i en af lejlighederne.
Vi blev budt indenfor i en velindrettet 100m2 stor bolig, der med sine store glaspartier mod by og fjord naturligvis bød på en flot udsigt. Vi fik at vide den indgår i en af marts måneds udsendelser; "Hammerslag", og det skal vi selvfølgelig se :)
Men det er helt klart den udvendige arkitektur der gør byggeriet til noget specielt. På nuværende tidspunkt står to af forventede fem bølger opført, med tilhørende promenade langs vandet, men på grund af stagnationen i byggeriet, er det usikkert hvornår resten bliver opført.
Se mere om "Bølgen" : HER

I Vejle`s smalle gader kom vi alt for nær en vild kvindelig bilist.
Vi lå ellers med en fornuftig afstand bag hende, men hun foretog en hård opbremsning og kørte pludselig hurtigt bagud.
Inden vi nåede at reagere, var hun bakket op i os med relativ høj fart. Resultat: En krøllet nummerplade og kofanger der har fået flere brud.
Bilisten påtog sig meget undskyldene ansvaret for uheldet. Årsagen til hendes manøvre var at hun havde set en af de få ledige parkeringspladser hun ville nå før nogen andre kom til..............

fredag, februar 26, 2010

Arbejdsugen er blevet rundet af på værkstedet, og her vil den også fortsætte ind i næste uge.
Vi malere har meget svært ved at komme til inde på byggepladsen i Århus, derfor er jeg blevet flyttet derfra de kommende dage.
Efter nogle dage hvor man hele tiden gik i stå eller blev afbrudt i arbejdsgangen, var det en fornøjelse at gå alene på værkstedet og arbejde uforstyrret.
Vi har allerede fri klokken 12 om fredagen, men indtil da, gik tiden med at sprøjtemale nogle nye vinduer.

Også i dag blev det lunt; lige over nul :)
På reklameturen med William kunne vi lade jakkerne blive hjemme; det giver jo varmen at trække rundt med de tungt lastede vogne og løbe op og ned af indkørsler ;)
Nu hvor benmusklerne var blevet varme, tog jeg en runde i skoven bagefter.
Tøvejret havde allerede lavet flere vandpytter rundt omkring, og selv ude på den isbelagte sø var sneen blevet grå og sjappet.
Vinteren er højsæson for træfældning.
Omkring den store institution "Sølund" der ligger lige op ad skoven, bliver der taget kraftig fat med kædesavene. Særlig inde på området er der tyndet meget ud blandt de store gamle bøgetræer. Overalt møder man nye træstubbe, opskårne stammer og spor efter de effektive skovmaskiner, der er uundværlige for dagens skovarbejder.
Som omgivelserne så ud i dag : HER

torsdag, februar 25, 2010

Det er måske lidt flot at sige foråret er på vej, når vores omgivelser står malet i hvidt.
Men jeg tror den er god nok.
Lavtrykkene står i kø ude over atlanten, og vil hellere end gerne ind over lille vinterhvide Danmark.
Med sig har de den varme luft, men de kolde luftmasser har i lang tid ligget tungt over os og rykker sig kun modvilligt. Men i løbet af dagen lykkedes det altså for varmen at få overtaget, og temperaturen er kommet op på den positive side.
Det har gjort luften grå og diset. Også over den isdækkede Skanderborg Sø, hvor jeg gik forbi for at hente dagens billede. Kun blishønsene havde lyst til at vandre rundt derude i dag.........

Den 6 november 2009 begyndte der at ske noget på hjørnegrunden ved Vestergade og Søtoften, som vi kan skimte oppe fra altanen.
En ret stor bygning der tidligere havde huset en Aldi butik var man begyndt at rive ned.
Det skulle blive de første skridt mod bygningen af en ny stor Netto butik. Siden starten af januar har der været arbejdet i jorden, dvs. opgravning af grunden for at forberede og støbe det nye fundament.
I mandags begyndtes opstillingen af beton elementerne, som danner bygningens "skelet". Det vokser nu støt dag for dag, og til aften gik jeg ned for at tage lidt billeder af pladsen, som den ser ud lige nu.
De ligger : HER

onsdag, februar 24, 2010

Det MÅ! blive et nationalt tilløbsstykke....
De seneste dage har de forskellige aviser haft små indlæg omkring kronprinseparrets kommende bolig på Amalienborg.
Gennem fem år har håndværkere og kunstnere været i gang med renovering og dekoration af Dronning Ingrids gamle bolig, og nu er tiden kommet, hvor resultatet kan vises frem for offentligheden.
Allerede nu har 200.000 danskere reserveret plads på rundvisningerne, der foregår i de to hovedetager i Frederik VIII´s Palæ, i perioden 27 februar til 30 maj.
Vi skal helt sikkert også en tur til København for at se på det flotte resultat, men som en lille appetitvækker, kan vi se en udsendelse på DR1 i aften, hvor kronprinseparret viser frem :)
For mig bliver det mest spændene at se kombinationen af samtidskunsten og det gamle bygningsinteriør.
Slots og Ejendomsstyrrelsen fortæller meget mere om renoveringen : HER
Avisen "Information" har følgende kommentar : HER

tirsdag, februar 23, 2010

Når det kommer til vejret, ligner den ene dag bestemt ikke den anden....
I går sne og rusk; i dag stille og sol :)
På trods af stillads med delvis plast afdækning omkring bygningen, lykkedes det heldigvis solen at klemme nogle stråler ind ad vinduerne til det arbejdene folk.
I øjeblikket er der håndværkere i gang på alle etager, og det hele bærer præg af hængepartier og løse ender. For os betyder det, at vi ikke kan få afsluttet noget som helst. I stedet må vi tage fat på diverse opgaver, der må byde sig. Spartle en væg her, male nogle lister der, rense gammel maling af et helt andet sted..............
Der er lagt op til en hæsblæsende slutspurt, ( Læs: Kaos!) op mod slutdatoen 1/5.......... Igen.

mandag, februar 22, 2010

Da uret ringede klokken 4.30 var der allerede godt gang i snevejret.
Et hurtigt kig ud af vinduet fortalte, at turen ind til Århus blev med tog fremfor cykel, og det udløste en ekstra halv times søvn :)
Det gav selvfølgelig masser af uro i trafikken i løbet af morgenen, og togene var også påvirket af sneen, men ikke mere end jeg nåede ind på arbejde til tiden.
Man skulle tro at alle bilister har overgivet sig, og fået monteret vinterdæk, men nej!
I morges så jeg en bil komme skøjtende og fedtende hen ad Marselis Boulevard, for til sidst at banke op bag en anden bil i et lyskryds!

søndag, februar 21, 2010

Vinterferiens sidste dag blev den flotteste, og bød på masser af sol :)
I går fik cyklen en overhaling med vask og frisk olie på kæden. Den kom op af kælderen en dag før tid, da jeg blev lokket ud på de små landeveje i det flotte vejr.
Dejligt at komme på cykeltur i det flotte åbne snedækkede landskab, hvor jeg nød at køre i fred og ro, fremfor den trafikerede landevej mellem Skanderborg og Århus, som ellers lægger asfalt til mine daglige køreture..........

lørdag, februar 20, 2010

William var med på travetur i det danske vintervejr, der i dag bød på snebyger.
Nær Søbadet kommer man forbi en mindesten, der meget aktuelt husker os på isens farer.
På stenen står at læse:

Til minde om

POUL LANGBALLE

af Mallinggaard
Drengen fra Døden
frelse han vilde
satte selv Livet til.
--------
den 22 Januar 1901.
--------
Tider skal svinde Slægter forgaa
Manddomsdaad skal evig bestaa.

Den triste historie bag mindestenen er fortalt på en infotavle ved siden af det lille anlæg. Her står bl.a.:
"Den 22. januar 1901 indtraf en alvorlig ulykke. To drenge var gået gennem isen på Skanderborg Sø, og det lykkedes kun den mindste at komme i land og råbe efter hjælp.
Poul Langballe var tilfældigvis i området, og han bevægede sig ud på isen mod den forulykkede dreng.
Et par mænd, der skar siv langs søen, kom senere til stedet, men fandt kun en hat, en frakke og den slæde, som drengene havde brugt.
Sammen med andre tililende fik de bjærget liget af Poul Langballe og den 12 årige Frederik Sørensen fra Borgergade."
Dagens fotos : HER

fredag, februar 19, 2010

Til aften var Tina og jeg på ARoS til åbningen af udstillingen:
"Tro, håb & kærlighed - Jakob Holdts Amerika"
Helt som det plejer, blev der lagt ud med tale ved museumsdirektør Jens Erik Sørensen, ARoS mens Jakob Holdt selv rundede åbningstalerne af.
De fleste har nok set nogle af hans billeder gennem tiden, og nok særlig dem der kom med bogen "Amerikanske billeder", der også gjorde ham rigtig kendt.
Flere af dem er vist på udstillingen, men han har også fulgt op med fotos fra så sent som forrige år.

Jeg opfatter det ikke som en fotoudstilling, for som han bl.a. sagde i aften, er billederne i sig selv ikke kunst, men kunsten har derimod været at komme i tæt kontakt med de mennesker der vises og fortælles om.
Udstillingen består af en bred samling fotos, som giver størst udbytte, hvis man benytter muligheden for at medtage en lille bog, der ligger til lån ved indgangen. Her kan man læse historien bag udvalgte billeder i udstillingen.
Se ARoS eget oplæg: HER
Vil man lære Jakob Holdt at kende, samt se nogle af hans mange billeder, har han en usædvanlig fyldig hjemmeside : HER

torsdag, februar 18, 2010

Naaja sveder!!!
Mens jeg får dækket mit behov for motion ved at gå og cykle, har hun kastet sig over en flot maskinpark i Loop Fitness. Efter at have forsøgt sig med et par andre motionscentre i løbet af det seneste år, er valget faldet på dette sted, der ligger i udkanten af byen.
Jeg var med oppe og kigge i dag. Hun følger et ganske effektivt program; "Cirkeltræning", der gennemføres á 2x12 minutter på 16 forskellige maskiner.
Siden 2000 har hun gået til fodbold, men opholdet på efterskolen satte den aktivitet på standby. Hun satser på at begynde igen til april; så håber vi foråret er nået frem til den tid :)

Et kig ned ad Adelgade midt på dagen.
Skanderborg; en by i provinsen...............

onsdag, februar 17, 2010

Til aften blev vi alle fire samlet til spisning og biotur i Århus.
Vi fik set "The Road". God film, hvis trailer kan ses : HER
Da jeg ikke ligefrem er den fødte filmanmelder, vil jeg overlade ordet til Per Juul Carlsen, der har gjort det godt og præcist for "Filmland" i DR´s P1 : HER. Han får fint sagt det, som jeg også mener om filmen.

tirsdag, februar 16, 2010

Jeg anbefaler!
Adgang til musik i alle genrer!
Gå en tur på biblioteket, men via nettet, for her findes der nem adgang døgnet rundt til musik helt efter din egen smag. Eneste krav er man er oprettet som bruger, for ligesom ved udlån på biblioteket, skal pinkoden bruges på nettet for at få adgang til musikken.
Som de selv præsenterer det i en folder: Lyt lovligt! :

"netmusik.dk er din vej til uanede mængder musik på den lovlige måde. Lyt til alt det nye, som udkommer. Hent dine favoritter, når det passer dig. Alt sammen leveret gratis af dit bibliotek. netmusik.dk er et alternativ til pirateri og ulovlig download. Ligetil og lovligt."

Det virker og er legende let! Prøv selv at se : HER

Trods gråt og trist vintervejr kommer vi udendørs alligevel.
William og jeg havde et par ærinder i Horsens og fik ved samme lejlighed logget tre geocaches; to var gemt på jernlåger ind til kirkegårde, mens den sidste var at finde ved byens største kirke. Her kunne vi komme indenfor og få varmen og beundre det flotte kirkerum.

mandag, februar 15, 2010

Til aften aften nåede Tina og jeg til vejs ende med et gensyn af tv serien "Matador", som hun gav os som dvd samling i julgave.
Siden årskiftet har vi travet gennem de 24 afsnit serien varer, og vi bøjer os dybt for den store underholdningsværdi, den trods sine mange år, stadig har!
Det blev hermed tredie gang jeg har set serien, siden den blev sendt første gang.
Vores næste tv opgave bliver en helt anden genre; nemlig Lars von Trier´s "Riget". En forrygende historie, der kom i to omgange; først i 1991 og siden i 1997. Serien brød med alt hvad man ellers hidtil havde set på dansk tv. Mens mange jeg kendte på det tidspunkt stod af serien, blev jeg meget begejstret og glæder mig meget til gensynet!
Det bliver også det sidste større tv projekt i denne omgang, for foråret lurer lige om hjørnet. og så er det jo udendørslivet der trækker........... :)

søndag, februar 14, 2010

Blishøns og gråænder i en forvirrende blanding.
Der ikke åbent vand ret mange steder, men som her ved en lille bro mellem to søer, holder det strømmende vand et stykke isfrit, og her holder en del svømmefugle til.
En flink mand kom forbi og fodrede de sultne fugle, der kastede sig vildt over de små stumper brød.
Oppe fra broen fangede jeg dette livlige mønster med kameraet!

Det er ved at blive grønt i skoven! ????
Ved vandrehjemmet kom jeg forbi en del lavtvoksende lange tynde grene, hvor nogle voksede ind omkring hinanden. De var pænt besat med grønne blade! Det var ikke lige hvad jeg havde forventet at se i den vinterhvide skov..........
Det er ikke lykkedes mig at finde ud af navnet på planten :(
Men der er tegn på forår, hvis man er opmærksom. Forleden dag så vi et husskadepar kæmpe med at få samlet nogle lange tynde grene fra en hængebirk sammen til deres rede! Men de er vist også nogle af de første blandt fuglene til at bygge bo.

Gennem de ti år vi har boet i Skanderborg, har der været is på søen flere gange i vinterperioden, men ikke så længe som i denne vinter.
Vandreture på isen er blevet hverdag, og nu er der sat en vinter-redningspost op ved Skanderborghus.
Selv Tina fik jeg lokket med ud den store flade i dag, men kun for en kort bemærkning ;)

lørdag, februar 13, 2010

Øv! Det er altså ikke meget sne vi får.
Det hele bliver smidt af i det østlige Danmark, mens det hos os i Østjylland, kun er blevet til ganske få fnug, som lige akkurat er nok til at biler og fodtøj kan efterlade en antydning af et aftryk.
Dengang jeg boede på Sjælland, var det ellers altid i Jylland man druknede i sne! Eller husker jeg bare forkert?

fredag, februar 12, 2010

Lidt uventet har jeg fået vinterferie sammen med ungerne :)
Den er der blevet taget hul på efter arbejde i dag, hvor jeg var hjemme allerede lidt over et. William kom hjem samtidig, og vi blev enige om for en gangs skyld at udsætte reklameudbringningen til lørdag og forkæle os selv med hjemmehygge resten af dagen :)
Han forsvandt tilfreds ind i sin hule, mens jeg plantede mig i sofaen, med en ny bog jeg modtog med posten i går.
Hele tre timer blev brugt i selvskab med "Grønlandssejlerne", en 320 sider flot illustreret bog, der fortæller om flådens inspektionskuttere og -fartøjer, der har sejlet rundt omkring Grønland gennem tiderne; skrevet af Per Herholdt Jensen.
Har man tilknytning til skibene eller Grønnedal (Grønlands Kommando), er den et "must have"!!! Det samme gælder for øvrigt hans to tidligere udgivne bøger, "Atlantsejlerne" og "Grønlands Kommando i 50 år", som jeg selvfølgelig også har stående i bogreolen.
Jeg har været med ombord på en del ture i forbindelse med milflightdagene til og fra Grønnedal. Det er blevet til ture med de tre gamle stålkuttere, "Tulugaq", der stadig sejler, samt "Agpa" og "Agdlek" der nu er afløst af de meget større "Knud Rasmussen" og "Ejnar Mikkelsen", som er en fornøjelse at gæste med den gode plads ombord. Det samme gælder de lidt større inspektionsskibe, "Hvidbjørnen", "Vædderen" og "Triton".
"Politiken" har en anmeldelse : HER
Jeg har optaget et kort videoklip med mobilen fra oprejsen i april sidste år, hvor vi oplevede issejlads med "Ejnar Mikkelsen" gennem Tunugdliafik (Eriks Fjord). Kan ses : HER

torsdag, februar 11, 2010

Dagens flotte vejr indbød til en pause på hjemturen for at se på kunst ved Århus Tekniske Skole mellem Viby og Hasselager.
Tæt ved vejen står en over otte meter høj skulptur i rustfrit stål. Den er udført i 1995 af Finn Varberg og har titlen "Stjernerne".
Flot ser den ud når den står og stråler i solen :)
Info om Kunstneren : HER
Ved foden af kunstværket ligger geocachen "Kunsten at stråle klart" (GC17W97) gemt. Jeg blev besøgende nr. 172 ved denne cache, som medvirker til at gøre denne skulptur og kunstner kendt.

Oppe på øverste etage, hvor jeg arbejder det meste af tiden, har tømrerne taget de fleste midlertidige gangplader ned fra hanebåndene, og det er nu muligt at se det åbne rum i sin helhed.
Rummet står med flot jævnt lysindfald, men det betyder også at det for alvor er tid til at se efter detajler i spartelarbejdet, der måske skal rettes op.

onsdag, februar 10, 2010

Min næsetip og flagene skal helst vende samme vej når jeg cykler; det betyder nemlig medvind, og så er det meget sjovere at trampe i pedalerne :)
På billedet foroven bliver der hevet godt i flagene foran en erhvervsejendom på vej op ad bakkerne mod Hasselager; dejligt at blive hjulpet med et blidt skub i ryggen!
I dag og resten af ugen er der strid modvind om morgenen, mens det gerne skulle gå noget nemmere hjem.
Turen til og fra arbejde set fra oven : HER

Det er nogenlunde den enkle opstilling jeg kan sidde og studere, når jeg går en tur på potten i skurvognen. Det minder mig om en simpel form for installationskunst.............

tirsdag, februar 09, 2010

Bygningen som vi arbejder på, er stadig omringet af et stillads og delvist afdækket med plastic.
Set udefra har det ikke forandret sig nævneværdigt i de par måneder jeg har været med på projektet.
Taget står stadig kun med undertag og lægtet op; mens det venter på at få lagt sortglasserede tagsten på.

Vejret udviklede sig til den flotte side i løbet af dagen, og turen hjem kunne nydes i sol og høj skyfri himmel. Den gik først ned ved femtiden, bag de store fjerne bakker ved Ejer Baunehøj og Yding Skovhøj, netop som jeg rullede ned af Ladegårdsbakken og ind i Skanderborg.
Det betyder jo også at køreturen hjem er begyndt at blive mere interessant, da dagslyset gør, at der endelig er mere at se, end blot billysene og cykelstien der oplyses af min egen lygte.

Et eksempel er denne mindesten, der næsten må siges at holde vinterlukket :)
Den står omkranset af en lille hæk til tre sider, og åben helt nær cykelstien, kort efter jeg er kørt ud af Hasselager, i retning mod Hørning.
På en lille plade kan læses:

"Ud for denne mindesten blev næstformand ved DSB Karl Sejr om morgenen 26 marts 1945 skudt af Gestapo.
Fire medlemmer af den berygtede "Petergruppe" passerede i bil den cyklende banemand på deres vej fra to clearingmord i Vejle til nye ugerninger i Århus.
To af gruppens medlemmer steg ud af bilen, stoppede Karl Sejr og forlangte at se hans legitimation, hvilket han straks efterkom.
En af mændene skød efterfølgende den helt sagesløse Karl Sejr og tilføjede krigshistorien en af de mest kyniske og bestialske ugerninger udført af Gestapo mod en helt uskyldig dansk mand.

Ormslev-Kolt Lokalhistoriske Samling"

mandag, februar 08, 2010

Så er der vist ikke mere remoulade i den tube!!!
Min datter har i sin iver for at få klemt de allersidste rester ud, fået skabt dette lille kunstværk der lå til udstilling.... Inde i køleskabet !!!
Jeg ekspederede den videre ned i affaldsposen ;)

søndag, februar 07, 2010

Dagen er gået med en tur til IKEA, ILVA og Bruuns Galleri, hvor der er åbent den første søndag i hver måned.
Adskillige møbler blev prøvet af i løbet af et par timer inden det blev tid til en varm middag i en af restauranterne.
Der er også blevet tid til at fortsætte lidt på grønlands- og photobloggen, hvor 2005 er færdig skrevet så godt som jeg nu kan huske tilbage ;) Nu mangler der kun de sidste løse ender af sommeren 2006..............

lørdag, februar 06, 2010

William og jeg havde en meget stille lørdag, mens damerne fløj omkring.
Tina havde aftaler i århus, mens Naaja skulle den lange vej til København.
Hendes tid på efterskolen har sat sine spor, og nogle af eleverne mødes stadig i forskellige sammenhænge. Denne gang er det en stor fest, der samler næsten 50 af de gamle venner på Amager ved København.
Mit lille bidrag til hendes tur, blev at slæbe en tung pose drikkevarer med til toget. Nå ja.....Og betale for turen! Naturligvis????
God weekend, kære datter ;)

fredag, februar 05, 2010

Naaja savner bestemt ikke turen rundt med reklamer, men i dag valgte hun altså alligevel at hjælpe William og mig :)
Vi havde sat os op til hårdt slid med trækvognene på snedækkede og isfyldte fortove, men blev positivt overraskede over der næsten var ryddet overalt.
Tak til husejerne :)

torsdag, februar 04, 2010

Forældreaften på Skanderborg Gymnasium.
Naaja er jo godt i gang med sit forløb på sit første gymnasieår. I dag blev der inviteret til samlet infoaften for alle ni 1.g klasser.
Aftenen blev indledt med en overordnet præsentation af gymnasiet ved stedets rektor, inden vi blev ført ud i de klasser hvor vores børn hørte til. Her stod eleverne selv for underholdene beretninger om hverdagen i øvrigt.
Se SG´s hjemmeside : HER