søndag, april 26, 2009

Sidste dag hjemme.
Tina og William kører mig til Ålborg Lufthavn i morgen, hvor der skal checkes ind kl.8.00.
De synes bilen skulle rengøres og vaskes i dagens anledning, og kørte op på tankens pusleplads, hvor de sled med vaskekludende i et par timer.
Jeg bidrog med vinduespudsning hjemme i løbet af dagen; de var blevet temmelig støvede efter mange dage uden regn, og edderkoppernes spindelvæv er også begyndt at brede sig over de store vinduespartier, og holder på snavset.
Til aften vendte Naaja "hjem" til efterskolen, efter et par tiltrængte hviledage hjemme. Eleverne har i dagene op til weekenden været i hårdt arbejde med optagelser af deres film til Frame 09 - Fynske Efterskolers Filmfestival. Læs mere : HER
Går rejsen som planlagt, fortsætter mine bloggerier om et par dage fra Grønland, og kan følges : HER

lørdag, april 25, 2009

Sidst på dagen var vi et par stykker der trodsede den stride østenvind og tog på fisketur på Hjarnø´s kyster.
Vi håbede på at vinden ville lægge sig til aften, men sådan kom det ikke til at gå og resultatet blev en tur ved en grumset kyststrækning, der ikke var særlig fiskbar.
Vi valgte at forkorte turen og tog et stop ved havnegrillen i Snaptun, hvor der blev indtaget burgere, pølser og softice :)
Ekstra fotos : HER

fredag, april 24, 2009

Hele Skanderborg syder af sommerstemning :)
Overalt benytter folk enhver mulighed for at sidde ude og nyde de varme solstråler. Sådan er det altid om foråret; der kan man bare ikke få nok!
På vores reklametur holdt William og jeg pause ved bageren i Adelgade samtidig med tre friske cykelryttere, der havde fået samme idé. Det naturlige valg til afkøling på den sommervarme eftermiddag, blev softice med lakridsdrys :)

Naaja kom hjem fra efterskolen til aften for at holde hjemmeweekend og sige farvel til mig, inden grønlandsturen. Vi nød alle den aftenen på den varme altan. Jeg begriber iøvrigt ikke hun kunne holde ud at have strikketrøje på; jeg sad i bar mave og havde det rigelig hedt.

torsdag, april 23, 2009

Efter en pause i går, er solen tilbage igen :)
Den fik jeg rigelig tid til at nyde, mellem tandlægebesøg og overlevering af min campingvogn, der nu er kommet i nye hænder, da jeg ikke selv har ordenlig tid til at bruge den; desværre.
Den har ellers fungeret som en slags fiskehytte og har stået på fastliggerplads på den hyggelige Hjarnø Camping.
Bortset fra pakning, har jeg nu fået de ting ordnet, som var planen i denne uge; nu gælder det bare om at hygge sig de sidste dage med familien :)

onsdag, april 22, 2009

En dag på kontoret, kunne jeg næsten fristes til at sige.
Dagen har været grå og lidt kølig, derfor fik jeg omsider taget hul på arbejdet med selvangivelsen, som skal være afleveret inden jeg rejser på mandag.
Tal er jo ikke min stærke side, men den bliver udfyldt efter bedste evne; under alle omstændigheder skal jeg altid ind på skattekontoret og have den korrigeret senere på året, og der bliver eventuelle fejl rettet.
Som lønmodtager i Danmark går det hele nærmest automatisk, men da jeg hvert år også har indkomst i Grønland, støder tingene sammen, og giver lidt ekstra papirarbejde.

tirsdag, april 21, 2009

Så er der igen købt nye bøger ind til det private bibliotek :)
Igen er det som oftest, faglitteratur og hånd/opslagsbøger. Tre stk. blev det til, med hver sine spændene emner; fotografi, arkitektur og trekking.
Den ene af vore to boghandlere, har en serie håndbøger fra Aschehougs Forlag til nedsat pris, og dvs. 70 kroner/stk.
De er bestemt også pengene værd. Bogen om trekking tog jeg mest med fordi, det er noget jeg har dyrket meget gennem årene; men der er ikke meget ny viden og hente for mig der ;)
Derimod har de to andre rigtig meget at byde på.
Arkitektur er et kæmpe emne, men bogen formår med sine 500 sider at komme meget fint omkring de mange sider af stoffet, der beskrives både kulturelt og teknisk, gennem alle tider, og den giver et godt udgangspunkt for at få mere ud af at se på bygningerne omkring os. En håndbog jeg burde have købt for længe siden ;)
Fotobogen er også spændene at læse. Den har selvfølgelig en del om teknikken, men en god detalje er afsnittet, hvor der fortælles om nogle af tidens store fotografer, ledsaget af nogle af deres fotos. God inspiration til at udvikle egne evner!

De sommerlige tilstande lokker drengene ud på pladsen foran Kulturhuset. Her er der en god jævn belægning, med gode brede trapper.
William og tre andre har brugt eftermiddagen på at udfordre hinanden med forskellige tricks, og hyggesnak er der også blevet tid til :)
Mellem de praktiske opgaver, har jeg også tid til at nyde foråret, og får dagligt gået en tur gennem skoven og ser hvordan alt det grønne buldrer frem, drevet af sol og varme.

mandag, april 20, 2009

Den sidste uge hjemme er begyndt, og den vil gå med at få samlet forskellige småting sammen, der skal med på Grønland. Meget har jeg deroppe på mit lukaf, men der er altid mere der skal med. Faktisk har jeg efterhånden ligeså mange ejendele der, som her ;)
Samtidig er der flere praktiske ting, der skal ordnes; bl.a. skat, tandlægebesøg og overdragelse af campingvognen.
Og MEGET vigtigt! Det gode danske vejr skal nydes, for der bliver nok tale om et kraftigt tilbageslag på det område, for som det ser ud lige nu i vejrudsigten, er tendensen temperaturer omkring frysepunktet og slud ;)

Da mørket havde sænket sig over landet, gik vi foran tv´et og så "Olsenbanden ser rødt" :D
William har hele samlingen i boks, men desværre er min helt store favorit, "Olsenbanden går amok" forsvundet.
Den må vi skaffe i løssalg ved lejlighed.

søndag, april 19, 2009

Igen gik turen til Hjarnø!
Denne gang med Tina for at gå tur ved stranden, men også for at se på et hus der er til salg midt på øen.
Efter et hurtigt kig, kunne vi se at det ikke var noget for os, (Lidt for meget håndværkertilbud ;) og vi gik hurtigt videre til den lille campingplads der ligger tæt ved. Det er her min campingvogn har stået i flere sæsoner, så værterne kender vi jo godt. De kunne fortælle om ølivet, men også at flere huse nok er på vej til salg i den nærmeste fremtid. Vi afventer og ser hvad der dukker op.......
På pladsen stod den på kaffe og bagt flutes med skinke og ost inden turen gik videre ud langs vandet.

Foråret kalder også edderkopper frem; og dem har vi rigtig mange af!
Særlig de fede korsedderkopper, er der mange af. De kommer frem fra deres skjul i vinduesfalsene og andre smårevner, når det begynder at blive mørkt.
De er årsag til stort hysteri blandt husets damer, og også en af grundene til den lille håndstøvsuger blev købt sidste år ;) Den fjerner effektivt de kære små, uden at man behøver at røre dem; problemet opstår så først når den lille beholder skal tømmes af og til. Så er det jeg bliver tilkaldt :D

lørdag, april 18, 2009

En blændene dag til fisketur :)
En kammerat og jeg har brugt det meste af dagen ved kysten på Hjarnø. Et herligt sted, der altid er et besøg værd med eller uden fiskestang.
På trods af øens lille størrelse, er der en meget varieret kystnatur, som især byder på et rigt fugleliv.
I vandet omkring, ses der ofte marsvin; den lille danske hval, der afslører sig selv, når den skal op og have luft.
Øen, og Hundshage på fastlandet overfor, er med tiden blevet mit foretrukne sted at tage på fisketur efter havørred. Kysterne er ikke så plaget af fritidsfiskeri med garn, som det ellers ses mange andre steder, og det giver rimelig gode chancer for fangst.

På turen i dag, kunne vi måske møde nogle af sommerens første hornfisk, for det er lige omkring denne tid, de begynder at nærme sig øens lave vande. Ørrederne er også ved at være nemmere at nå, så forventninger til fangst var til stede :)
Da vi vendte hjem, var det uden hornfisk, og jeg havde mistet en enkelt ørred og set tre andre "medfølgere".
Så fisk er der, men de blev altså hvor de har det bedst. I vandet ;)

fredag, april 17, 2009

Foråret er en skøn årstid :)
Alting er i vækst og udvikling og det går i rasende fart; hurtigere end man kan følge med. Og der er et dejligt langt sommerhalvår forude.
Bøgetræerne står allerede lysegrønne. Der var engang, det var en sensation når et bøgetræ sprang ud før første maj. Det er vist fortid, for jeg oplever de første springe ud i den sidste halvdel af april, hvert år.
Det bliver en svær årstid at forlade Danmark, men det går nok, for Grønland venter forude :)
I dag blev jeg ringet op af vores formand, der kunne bekræfte rejsedatoen 27/4 og et mødetidspunkt i Ålborg Lufthavn der er fastsat til kl. 8.00.
Jeg har også haft min sidste arbejdsdag i Danmark for denne gang. Den sidste uge hjemme vil blive brugt til at få klaret forskellige praktiske ting og pakning.

Det er håbløst at få styr på ledningerne!
Vi har boet her i over et år, og alligevel ligner hjørnet bag tv´et, hvor antenne- og internet indgang er, et sted der kun er blevet taget midlertidigt i brug.
Jeg har vænnet mig til synet og har forlængst opgivet at gøre noget ved det ;)

torsdag, april 16, 2009

Jeg arbejder stadig i Ry.
I og omkring byen, ligger der stadig enkelte geocaches, jeg endnu ikke har fundet; jeg holder nemlig igen, så der er noget at køre efter en anden gang.
I dag valgte jeg at finde en som ligger gemt ved stationen, eller rettere i nogle sporskiftere ved skinnerne nær ved.
Jeg er ikke sikker på at en placering så tæt ved en aktiv jernbane, er i overensstemmelse med geocachingreglerne.
Men ok, den er blevet godkendt, så.....

Cachen var angivet som størrelse micro. Det betyder normalt at den typisk er i et filmhylster størrelse. Men denne viste sig at være en nano som er endnu mindre. denne type er magnetisk og indeholder en lille strimmel papir, som til tider er helt umulig at få tilbage i beholderen, og især for mine pølsefingre ;)
Derfor logger jeg dem ofte med et billede som bevis for fundet, istedet for at skrive i cachen.
Denne størrelse caches, fandt Naaja og jeg en del af på en tur i Hamburg sidste sommer. De tyske geocachere dernede dyrker de sværre gemmesteder rundt omkring i byen, og gør det med stor opfindsomhed. Vi måtte opgive en del, men mest på grund af de mange mennesker der ofte var ved gemmestederne.

Da jeg alligevel var nær stationen, og havde udsigt til en cykeltur hjem i strid modvind, bukkede jeg under for fristelsen til at tage cyklen med i toget hjem.
Banen følger de lave stræk i landskabet.
Fra Ry kommer man hurtigt til at køre langs Vessø, der ligger ensomt mellem marker og med lidt skov ned til bredderne i vestenden, uden noge stier eller veje omkring; herefter kommer man ind i det brede dalstrøg Svejstrup Enge og når den lille landsby Alken. Herefter når man Skanderborg.
Synd der ikke er en cykelsti langs denne strækning, dels er det en fin tur med flotte landskaber, men samtidig (...og ikke mindst ;) ville man også undgå den evige kamp med de store bakker ;)

onsdag, april 15, 2009

Byggeriet er ikke gået helt i stå ;)
Et allikepar har fundet en egnet redeplads i en skorsten i huset overfor. I øjeblikket er de i fuld gang med at bygge rede og flyver i pendulfart med smågrene og andet materiale.
Huset hvori skorstenen står, er for tiden ubeboet, men hvis nogen flytter ind og vil bruge brændeovnen, får de sig sikkert en røgfyldt oplevelse nede i stuerne :)

Et af byens meget markante og flotte træer er i dag blevet meget kraftigt beskåret. Det har hvert år leveret hundred-, og måske nærmere tusindvis kastanier til byens børn og barnlige sjæle.
Alle der bor i midtbyen kender det 150 år gamle og meget store kastanietræ, der står i Ole Lund Kirkegaard Stræde 11. Jeg kom forbi, netop som den sidste del af kronen var ved at blive skåret ned.
Begyndene råd i dele af træet, har gjort det nødvendigt at foretage det drastiske indgreb.
Ejerne fortalte at de har været usikre på om det skulle fældes helt, eller om en styning var mulig. Den sidste løsning bliver forsøgt i håbet om at træet vil leve videre.
Træet og huset er jo en lille historisk plet i byen, for det er her børnebogs forfatteren Ole Lund Kirkegaard er vokset op.
I de ti år vi har boet i byen, har jeg altid tænkt med medfølelse på beboerne, der år efter år har måtte slæbe sækkevis af blade og kastanier væk hvert år.

tirsdag, april 14, 2009

Til aften var Tina og jeg udenfor byen for at se til min campingvogn, hvor den har stået opbevaret i en lade det seneste år.
Mens alle campisterne, eller måske rettere fastliggerne, har kørt deres vogne ud på campingpladserne i påskedagene, er min blevet hængende indenfor.
Den har fungeret som min "fiskehytte" på Hjarnø ved Horsens fjord, men de sidste par sæsoner har jeg sprunget over, og som fremtiden ser ud kommer jeg ikke til at bruge den mere.
Derfor har jeg givet den videre til en kollega til den fordelagtige pris af kr. 0 :) Eneste betingelse er dog han selv skal hente den.
Derfor tog vi forbi for at tømme den for mine ting, og se om den nu også er køreklar, inden den bliver hentet.

Det er jo dejligt at komme hjem til sommerligt Danmark, når nu Barcelona kun kunne præstere en enkelt rigtig god sommerdag i løbet af en uge :)
Naaja tog ned på efterskolen til aften og glæder sig til gensynet med alle vennerne, mens William har fundet sommertøjet frem og suser afsted på sit skateboard.
Apropos sommervejr, var Tina jo så heldig at være på et arbejdsophold på Cuba i hele februar måned, der havde vejr svarende til en dansk sommer, mens vi gik herhjemme i den mørke, grå vinter.
I den forbindelse lavede DR1 et nyhedsindslag, der kan ses : HER
Tv avis, der skal vælges : Fredag 10 april 2009 kl. 21.00

mandag, april 13, 2009

Slut med Barcelona for denne gang.
Familien nyder solstrålerne, der klemmer sig ned gennem de dybe betonflader på stationen i Kastrup Lufthavn, mens vi venter på toget hjem mod Skanderborg, efter et par flyveture.
Først det flotte stræk Barcelona - Zürich, hvor vi i dag kom over de hvide toppe i Alpernes bjerge i skyfrit vejr; derefter Zürich - København, der bød på et fint kig over det østlige Danmark.
På togturen kunne vi ikke undgå at bemærke, der er begyndt at blive lysegrønt herhjemme; et lille hint om at vejret nok har været en del bedre her end i Barcelona ;)
Vel hjemme ved 20 tiden, gik vi hurtigt i gang med udpakning og tøjvask, da Naaja skal videre ned til efterskolen i løbet af dagen i morgen, og vi andre skal jo også tilbage til hverdagen, og det må gerne blive i rene underbukser :)

Konklusion på Barcelonaturen:
Som alle andre storbyer skal man undgå ferier og helligdage, hvis man vil ind og se noget; særlig hvis vejret ikke er til udendørshygge!
Byen har mange seværdige steder, ikke mindst Guadi´s spændene bygninger med de mange detaljer, som jeg særlig havde set frem til at se, men der var simpelthen for overrendt af alle os turister :(
Turens vigtigste formål blev da heldigvis opfyldt; nemlig fodboldturen til Camp Nou! Selvom vi ikke var med til et af de store opgør, blev det en fin oplevelse at se spillerne og stadion alligevel :)
Det var vores første fodboldtur, men forhåbentlig ikke den sidste.

søndag, april 12, 2009

Det er godt vi har de bærbare ;)
Regnen har nemlig silet ned det meste af dagen.
Vi lagde ud med en tur til et 500 meter højt punkt ude for byen. Tibidabo kaldes det, og rummer på den aller øverste top kirken, Temple Expiatori del Sagrat Cor, og nedenfor er der et stort forlystelsesområde.
Netop som vi nåede derop, lukkede det hele til og det meste af den forventede udsigt forsvandt i tæt regn :(
Så var der jo egentlig kun at vende om igen, og søge dækning for resten af dagen, da alt stort set var lukket på grund af påsken i dag.
W og jeg valgte dog en fugtig tur ud på havnen, for at finde vores sidste geocache i Barcelona i denne omgang; det blev for træls at være inde hele tiden.
Til aften skal der pakkes og gøres klar til hjemrejsen i morgen tidlig. Det bliver dejligt at komme hjem til det forårsvejr vi troede var i Spanien, men, som det ser ud på DMI's hjemmeside, opholder sig i Danmark ;)
Går alt efter planen, burde vi være hjemme i Skanderborg ved 20 tiden i morgen aften........

lørdag, april 11, 2009

En rigtig god dag er gået!
Mens de andre var på Picasso museet, tog William og jeg på geocachingtur i byen, ud langs stranden og OL Marinaen, hvor der blev brugt sporvogn til noget af transporten. For det meste blev det solrigt, men en hidsig regnbyge kom dog forbi af og til, og tvang os til at gå i skjul ;)
Til aften var svoger med os på Camp Nou, hvor vi fik en god oplevelse sammen med mange andre fodboldturister; for der var sikkert ikke mange lokale fans inde for at se denne ubetydelige kamp, hvor Barcelona fik en pligtsejr på 2-0 over Recreativo.
Vi sad højt oppe ude ved et af hjørnerne, men havde alligevel et perfekt udsyn.

fredag, april 10, 2009

Trives man ikke med at være alene, kunne det en idé at tage til Barcelona.
Gaderne i den inderste bydel har trods dårligt vejr, været proppet med mennesker; både turister, men også de mange lokale der holder fri på langfredag.
Langt de fleste butikker og museer holdt lukket i dag. Kun småboderne på La Rambla og spisesteder holdt åbent.
Det fik vi også at mærke, og endte med at vandre lidt mål løst rundt sammen med alle de andre ;)
Den vigtigste opgave fik vi klaret om formiddagen. Vi lagde ud med en tur ud til Camp Nou, hvor billetterne til fodboldkampen Barcelona-Recreativo blev hentet.
Vi håber på en god fodboldoplevelse blandt de mange tusinder andre tilskuere :)

torsdag, april 09, 2009

Superflot dag :)
Masser af sol, 25 grader og næsten ingen vind. Det vejr man håber på, når turen går til Barcelona!
Vi har også brugt hele dagen ude og alle har fået solbrune ansigter.
Vi valgte at starte med en udflugt op på fæstningen, helt oppe på toppen af Montjuic; Vi benyttede den nemme tur op med tovbane og fik en stor udsigt over hele Barcelona og langt over Middelhavet. Heroppe kom man også fri af den værste bilos, der gør luften så tyk nede i midtbyen.
Herfra blev der vandret resten af dagen; først ned gennem OL anlæggene og siden ned langs havnen og ud til de kunstigt anlagte strande. William og jeg viste os næsten som rigtige vikinger og tog en soppetur i det kolde Middelhav. Jeg vil kalde det vinterbadning og gøre andet ;)
Mens de andre trængte til at hvile ben og sjæl oven på en lang dag, tog W og jeg på geocachingtur i havneområdet, hvor der nærmest herskede sommeragtig stemning, med masser af liv overalt.
Barcelona fik vist sig fra sin gode side i dag :)

onsdag, april 08, 2009

Vi har ramt Barcelona i en grå og trist periode :(
Meget af dagen er gået med at trave rundt i den gamle og mest turistede bydel, for at få et indtryk af byen. Jeg må erkende at byen her minder om så mange andre europæiske storbyer, med den samme voldsomme mængde turister, (som vi jo selv er en del af ;) omkring de store velkendte seværdigheder.
Vi har selvfølgelig set og handlet på nogle af de typisk sydeuropæiske farverige markeder, hvor varerne ligger indbydende og friske; så friske, at krabberne stadig løb levende rundt i fiskeboderne :)
Gaudi's arkitektur er verdenskendt, og ikke uden grund. Vi kom forbi et par af de kendte bygninger og ikke mindst den enestående kirke, Sagrada Familia, der stadig er under opførelse, og tidligst forventes at stå færdig i 2020.
Desværre er der for lidt luft/plads og for mange turister omkring Gaudi's bygninger. De kommer ikke til deres fulde ret; desværre. Det fortjener de!
Vi rundede aftenen af i en af de nærliggende caféer, hvor vi kunne følge Champions League kampen mellem Barcelona og Bayern München på storskærm. Kampen endte 4-0, hvilket blev godt modtaget af caféens gæster :D

tirsdag, april 07, 2009

Efter en lang dag er vi nået frem til Barcelona.
Mens Tina's bror, der bor i København, ikke har så langt til Kastrup Lufthavn, startede rejsedagen for vores vedkommende allerede 4.28 med toget.
Afgang fra Kastrup 9.40 med flyskift i Zürich videre til Barcelona, hvor vi ankom 15.15. De 12 kilometer ind til cenrum tog vi med lufthavnsbus lige til Placa Catalunya; her ligger vores hotel ganske tæt ved.
Netop som vi steg af bussen begyndte et seriøst regnvejr, der nok holder natten over. Efter spisning ude i byen, blev vi nærmest skyllet hjem på hotellet, hvor vi har fornøjelsen af at hænge tøj til tørre.
Aftenvandring på den berømte La Rambla blev aflyst.........

mandag, april 06, 2009

Klokken ni til morgen begyndte solen at få has på den tætte tåge over Skanderborg Sø, og fremkaldte en næsten eventyragtig verden, omkring den lille privatejede ø, Sankt Thomas, der ligger skråt ud for Byparken i midtbyen.
Efter den dejlige morgentime ved søen, blev dagen meget praktisk, bl.a. med forberedelse til de kommende påskedage i Barcelona. Vi skal flyve fra Kastrup i morgen 9.40, og det var egentlig planen at vi skulle overnatte hos svigermor i nat, men synes alligevel det er nemmere at tage den hårde løsning, og rejse herfra med toget i morgen tidlig kl. 4.28........Urene ringer kl. 3.30.....Gaaaab!!!
Jeg har naturligvis tjekket vejrudsigten. Mod forventning/forhåbning tyder det på knabt så godt vejr i Barcelona....
Der skulle være netforbindelse på hotellet; holder det, og en problemfri rejse, vil fortsættelse følge fra Spanien i morgen aften :)

søndag, april 05, 2009


Forår :)
Pludselig er de der bare; anemonerne lyser op overalt i skovbunden, og meget andet er på vej.
Det gode vejr og de mange lyse timer, har haft negative konsekvenser for vores gensyn af tv serien "Forbrydelsen".
Planen var ellers at nå gennem serien inden vi tager på påskeferie, men de daglige gøremål og de mere udadvendte aktiviteter på denne årstid, har altså sat tv kiggeriet på meget lavt blus. Samtidig kunne vi med de syv afsnit vi nåede at se, også mærke at serien var lidt for frisk i hukommelsen endnu; nu vil den, ligesom en god vin, blive lagt på hylden for at blive bedre med tiden :)
For lang tid siden har William fået hele samlingen af Olsen Banden filmene. Det er en lille samling godbidder, som særlig han og jeg har meget glæde af, for vi elsker dem og de de mange sjove typer vi møder i filmene. Med jævne mellemrum bliver det til et gensyn.
Vi tog "Olsen Banden Derudad" til morgenkaffen og blev som altid godt underholdt :)

Fornyelsen af bådebroen ved Hotel Skanderborghus skrider stille, men sikkert, fremad.
Et par gråænder har slået sig ned længst ude og nyder dagens sene eftermiddagssol. Den gamle bro var et særdeles populært opholdssted blandt ænder og måger, og har nærmest altid været hvid af fuglelort. En skæbne der sikkert også vil overgå den ny ;)


lørdag, april 04, 2009

Et par gange i løbet af sommerhalvåret tager jeg turen "Naturstien Horsens - Silkeborg" (...Hvis jeg da ikke er på Grønland, vel at mærke ;)
Det er en dejlig rute, der er anlagt på den tidligere jernbanestrækning mellem de to byer. Cykelture heromkring byder altid på et utal af større og mindre bakker, men på denne strækning er det helt befriende at kunne stryge afsted i nogenlunde samme niveau, da baneanlægget stort set er intakt, med udgravninger og udfyldninger i landskabet.
Førhen lå det bare som et ujævnt grusspor, men nu er det anlagt med en god asfaltbane og en ridesti ved siden af.
Skov og Naturstyrelsen har udgivet en folder, som er god at have med på turen. Den findes naturligvis også på nettet : HER

Jeg begyndte turen med toget fra Skanderborg til Horsens.
Det er ellers sjældent jeg benytter mig af muligheden for at tage cyklen med i toget, da det ofte kan knibe med pladsen, hvis man ikke har reserveret plads i forvejen. I dag kom jeg kun med, da jeg kunne blive i mellemgangen og skulle af ved den næste station.
Jeg kom hurtigt afsted fra Horsens og lidt udenfor byen får man kontakt med sporet og kan nyde at køre uden biltrafik :) En forbavsende stor del af sporet er intakt, men omkring byerne er det forsvundet og der køres på stier og veje.

Turen byder på stor variation, fra det åbne kulturlandskab til Søhøjlandets storbakkede skove og lyngklædte heder. Mit favorit stræk er den centrale del ved Vrads, der virker som en helt anden verden, og det er også her man virkelig rammer Søhøjlandets særegne natur.
Her ligger også den lille veteranjernbane Bryrup - Vrads (Se mere om banen : HER) Den ligger hyggeligt omkranset af skoven og er et perfekt sted til en længere pause ved restauranten. Her kan man også ankomme i bil og vælge at tage på længere vandreture i området.
Ca. ti kilometer syd for Silkeborg valgte jeg at forlade sporet og køre hjem langs nordsiden af Salten Langsø og Mossø.
Dagens rute på lidt over 80 kilometer ses : HER

Solen har været lidt sløret af dis, men sidst på dagen lukkede det mere og mere til og gav en rødlig solnedgang. Men lunt har det været; jeg har kunne køre i t-shirt og det er jo dejligt. Vind var der heller ikke meget af, før det til aften skyede til.

fredag, april 03, 2009

Det var næsten som om sommeren kom forbi :)
Ingen vind og solen har strålet og ikke mindst varmet, efter den fik så meget magt, at den tætte morgentåge blev brændt væk.
Med fri allerede ved middagstid, var der heldigvis masser af timer til at nyde det gode vejr allerede på cykelturen hjem.
Der er mange gode udsigter over marker og enge undervejs; bl.a. ser man ofte gravhøje, der ligger som små frodige øer og oaser for dyrene, på de ellers åbne marker.
Mange er desværre blevet pløjet væk af det effektive landbrug gennem tiderne, men det er der heldigvis sat en stopper for via fredning.
Gravhøjen på billedet ovenfor, ligger udenfor den lille landsby, Jaungyde. Højen ligger meget smukt på en skrånende mark, og har været vist på bloggen et par gange før.
Meget fotogen, men desværre har jeg for det meste kun mobilkameraet ved hånden på arbejdsdagene; hvilket giver nogle begrænsninger, når der skal fotograferes.

Hen på eftermiddagen var det tid til reklameturen med William.
På et tidspunkt kom vi omkring hovedgaden, hvor vi fik indlagt en pause ved bænksættet hos bageren. Her blev vi kølet ned af årets første soft- og slush ice, mens vi blev hængende lidt tid, og hyggede os med at kommentere det vi så.

torsdag, april 02, 2009

Der er for alvor kommet varme i solen.
Det betyder at snogene kommer frem fra deres skjul ved søbredderne for at blive varmet op.
Hvert år tager jeg ud til en ren skovsø der ligger her i nærheden, for at se til de smukke dyr.
Der er et bestemt sted hvor de er særlig talrige, og på solrige og varme dage som i dag, ses der mange solbadere i alle størrelser fra de helt unge, til de gamle fuldvoksne, der ligger tykke, næsten meterlange og ligner rigtige slanger.
Ofte ligger der flere viklet ind i hinanden, så det kan være svært at se, hvor mange der faktisk er :)

Da jeg ved hvor jeg skal se efter dem, kan jeg komme meget tæt på dem; det kan ellers være meget svært, da for meget tramp og knas i skovbunden sender dem på flugt, enten ned i deres huler ved trærødderne eller på svømmetur ud mellem sivene.
Det er første gang jeg ser dem i år, og som altid skal øjet lige vænne sig til at spotte dem. Men når man først har opdaget dem, ser man pludselig mange.
I dag var jeg lidt for larmende i min ankomst til stedet, og fik desværre skræmt de helt store eksemplarer væk, inden kameraet var skudklar. Også blandt snogene er det nemlig sådan, at det er de gamle, der er de mest sky og forsigtige......

onsdag, april 01, 2009

Smuk forårsaften ved søen.
Det er for alvor ved at blive varmere og det føles mere som de forårsdage vi går og glæder os til hele vinteren.
Vi valgte at nyde den med en dejlig aftentur i vores flotte omgivelser; også William var med. Han fik brugt de sidste energi reserver ved at løbe op og ned af skråninger og klatre i træer :)
Flere steder så man de toppede lappedykkeres karakteristiske dans i aftenlyset, mens fuglene sang overalt i træerne. Dejligt :)