onsdag, april 30, 2008

Til aften kom William og resten af sjette årgang hjem fra københavnerturen, og naturligvis stod der er en hærskare af forældre og var klar til at modtage de kære små oppe på banegården.
I ventetiden stod jeg og kiggede på et forbipasserende arbejdstog. Dem ser vi en del til, på grund af et omfattende tiltrængt sporarbejde mellem Fredericia og Århus. Arbejdet betyder en forsinkelse på ca. 30 minutter på strækningen mens det står på.

tirsdag, april 29, 2008

Heldagsregn.
Allerede i morges klokken fire vågnede jeg til lyden af regnen, der slog ind vores skrå vinduer i soveværelset. En hyggelig lyd :)
William er på tur med sin skole til København i disse dage, og heldigvis er der godt vejr med sol derovre, for de skal gå en del omkring i hovedstaden.
Men her har det altså regnet hele dagen. Det har været helt vindstille, så regndråberne har skabt utallige små ringe på søens overflade.
Weekendens varme og solrige vejr, har givet mange lysegrønne bøgetræer, som det kan fornemmes på det øverste billede af Æbelø.
Jeg kan iøvrigt slet ikke huske hvornår vi sidst har haft en hel dag med vedvarende regn. Der plejer altid at være nogle pauser i løbet af dagen eller også kommer der en opklaring sidst på dagen.

mandag, april 28, 2008

Af en eller tilfældig årsag var der en klar overvægt af små sorte biler på parkeringspladsen bag vores hus, oven i købet af forskellige mærker.........
Det var et lille kig om i baggården, som i dagtimerne er ret livlig, på grund af en stor lægekonsultation nede i sidebygningen. Hele tiden er der folk der kommer og går.

søndag, april 27, 2008

Mens Tina blev hjemme på gulvet, spredte vi andre os til hver vores projekter efter morgenhyggen.
Naaja skulle ud og spille fodboldkamp, mens William og en kammerat tog til Sankt Annagade Skole i Århus for at skate.
Med det gode vejr vi har for tiden, opholder jeg mig ikke mere indenfor end højst nødvendigt. Derfor måtte det også blive til en tur på cyklen igen i dag.

Dagens mål blev Himmelbjerget.
Her kommer jeg forbi flere gange i løbet af året, og de fleste gange skal jeg da også lige op på toppen af "bjerget" og se ud over skovene og Juelsø.
Her er nemlig et af de meget få steder i Danmark, hvor der er et udsyn der får en til at føle at man står og kigger fra en bjergtop........Sådan da ;)
Det blev årets varmeste dag indtil videre og det føltes også som en dejlig lun sommerdag. Derfor var der også mange andre besøgende, der var kommet forbi på søndagstur. Bag ved toppen er der både restauranter, ishuse og souvenirboder, hvor jeg købte mig et rigtigt turistkrus med et fint tryk af tårnet.
Mere om Himmelbjerget : HER

Efter en solid gang "bjergkørsel" i bakkerne omkring, var det tid at vende hjem og være huslig igen. Det gode vejr fik mig dog ud på omveje og ned til et dejligt område ved Mossø, nedenfor en lille landsby, Boes. Her fandtes en geocache gemt mellem nogle gamle træer tæt ved søbredden, som lige skulle logges.
Skønt at bo i så naturskønt område, med så mange turmuligheder :)

lørdag, april 26, 2008

Tina er stadig ikke kommet rigtig på fode endnu, så en telttur blev aflyst, så jeg kunne sørge for de praktiske ting herhjemme.
Men en lille smuttur på fire timer midt på dagen kunne det dog godt blive til :)

I den forgangne uge tog jeg en folder med hjem fra biblioteket "Vejkirker-og andre åbne kirker".
Vores kirker står som pejlemærker overalt i landet, og indbyder ofte til et ophold på mine by/cykelture rundt omkring.
De fleste kirker er desværre aflåst på grund af tyverier og hærværk, men folderen viser vej til dem som også kan besøges uden for kirketiden.
Jeg valgte at tage cyklen mod Horsens Fjord og se Ørridslev Kirke og logge en geocache som også skulle være gemt dernede.
Læs mere om vejkirker : HER

Cachen blev fundet og logget uden vanskeligheder.
Herefter blev det tid til en tur rundt ude og inde. Kirken stod meget flot indvendig med mange dekorative bemalinger, hvor især ribbemalerierne på hvælvene gav en flot virkning.
På en bue mod alteret, var der blotlagt gamle kalkmalerier.
Er man interesseret, kan der læses mere om kirkens historie og ses ekstra billeder : HER

Min egen nyeste geocache "Skanderup Kirke", blev allerede offentliggjort i formiddag, og har også haft de første besøgende. Nummer et blev atter "Jazzbar" og et tillykke herfra :)
Håber den vil få et godt og aktivt "liv" ligesom de andre caches jeg har fået oprettet.
Jeg er begyndt at udse egnede steder til flere caches her i Skanderborg og nærmeste omegn.

fredag, april 25, 2008

Både Naaja og jeg var tidligt hjemme, og havde ikke umiddelbart noget vi skulle.
Hun foreslog en travetur rundt i byen og vi blev hurtigt enige om at finde en geocache, der var anbragt på midterperronen oppe ved stationen, for at give turen et mål.
Det viste sig at være det man kalder en "nanocache". En meget lille magnetisk metalbøtte, der var anbragt på perronskiltet, lige over Naaja´s hovede.
Cachen er en del af en hel serie, der samlet kaldes "Den Midtjyske Tværbane", med en cahce udlagt på hver enkelt af samtlige stationer på strækningen fra Århus til Skjern.
Jeg fik senere også anbragt en ny cache ved Skanderup Kirke, der nu afventer endelig godkendelse, inden den kan offentliggøres på Geocaching.com

torsdag, april 24, 2008

Solen har smilet uhindret til os gennem flere dage, men til aften kom det varslede vejrskifte med mere fugtig luft og småregn.
En stille og rolig arbejdsdag, hvor der efterhånden er begyndt at komme samling på malearbejdet i huset ude på Slotsholmen, dog er der et pænt stykke vej til mål endnu.
Tina er begyndt at bevæge sig lidt mere rundt, omsider :)

onsdag, april 23, 2008

I dag har arbejdsdagen foregået på en gård i Illerup Ådal.
Her ses de ældste bygninger, der tidligere har rummet en vandmølle, men som igennem længere tid har været under ombygning, da der nu skal være "bed and breakfast".
Et par af de andre kolleger har gået på gården i længere tid, men havde altså lige brug for min hjælp i dag.
Det er også her min campingvogn er kommet på langtidsophold i en lade. Den står tørt og godt mellem en stor båd og en traktor og syner ikke af meget :)

Ellers blev eftermiddag og aften en rodet blanding af reklametur med William, forældremøde på skolen og en eftersøgning efter Williams cykel der desværre er blevet stjålet mens den stod på skolen. Ulåst....! Så han bad vel selv om det :(

tirsdag, april 22, 2008

Aaaahhh......Vi nyder stadig den varme sol :)
Gik aftentur med Naaja for at se på foråret og lægge de to geocoins, jeg fandt i weekenden, ud i to af mine egne caches, mens William drønede rundt på sit skateboard med vennerne og Tina prøvede at få liv i de hårdt spændte rygmuskler med smertedæmpende piller derhjemme.
De mange dages sol har fået sat et gevaldigt skub i alt det grønne, der skyder frem for fuld kraft overalt.

mandag, april 21, 2008

Naaja skulle spille sin første hjemmekamp i denne sæson, og jeg hoppede på cyklen og brugte et par dejlige aftentimer som tilskuer oppe på banerne i Skanderborg Øst.
Lyseng var modstanderen som mødte vores piger fra Skanderborg, i en meget jævnbyrdig dyst som endte 1-1.
Det er sjovt at se den meget store forskel der er på drenge- og pigefodbold. Pigerne er betydeligt mere forsigtige og hensynsfulde i deres spil. Nogen gange så meget, at spillet næsten kan gå i stå!......Det var måske lidt overdrevet, men det kan være virkelig frustrerende at kigge på. Man får næsten lyst til at løbe ind på banen og vise, hvordan man tackler og losser til en bold ;)

søndag, april 20, 2008

En aftalt fisketur blev desværre aflyst :(
Ham jeg skulle på tur med, havde ikke noget grej, viste det sig! Hans interesse for sagen var måske heller ikke så stor.
Igen i dag har ungerne været optaget af sine ting og Tina har taget en masse tv tid i liggende stilling, dog afbrudt af enkelte ryge/telefon pauser på altanen.
En aftalt snak med lægen i morgen bliver der set frem til. Noget skal der gøres!

Efter at have overstået de praktiske gøremål, fik jeg igen hevet min mountainbike op af kælderen. Vejret har atter været helt fantastisk, så ud og tumle skulle jeg altså!
En enkelt geocache kunne jeg finde på dagens tur, som gik til Jeksendalen.
Den lå placeret midt inde i en bøgeskov, og det gav en del vandren frem og tilbage for at finde den, idet gps´en altid har vanskeligheder med at fange sattelitsignalerne mellem træerne, og dermed giver en usikker angivelse af positionen.
Men pyt! Det skal heller ikke være for nemt :)
Igen kunne jeg hjemtage en geocoin. Den er sat i omløb for nylig fra Silkeborg, så den er ikke nået så langt endnu.
Jeg må hjælpe den lidt på vej!

Jeksendalen er et stærkt kuperet skovklædt område og der er altid svedegaranti, når man er på tur her :)
Bøgetræerne er dominerende her og Jeksen Bæk og Århus Å løber stort set i deres naturlige lejer gennem skovens kløfter og skaber en meget idylisk stemning med de klukkende lyde og forskellige små blomster langs de fugtige sider.

lørdag, april 19, 2008

Mens ungerne har gang i sine egne aktiviteter og Tina prøver at få liv i ryggen igen, får jeg brugt noget tid ude i det fri.

Dagens cykeltur gik ind til Additnæs, ved Salten Langsø umiddelbart vest for Mossø.
På vej dertil kom jeg forbi et lille område midt i skoven, der siden 2001 er ryddet for træer og udlagt som et slags reservat for sommerfugle. Danmarks Naturfredning foretager jævnligt besøg på stedet for at følge udviklingen og tilgangen af arter. I dag så jeg flere citronsommerfugle.

Additnæs er et spændene sted med en blanding af fyrreskov, lyngklædte bakker, moser og småsøer.
En så varieret natur giver også et rigt dyreliv. Jeg så flere ræve strejfe rundt for at jage mus på de åbne arealer mellem græs og lyng, og adskillige rådyr og harer fik jeg skræmt væk.
Bestanden af rovfugle er også stor og der er hele tiden nogle der svæver rundt oppe højden.

Som en ekstra bonus, kommer der ikke så mange mennesker i dette lille paradis. og man har hele verden for sig selv i en stund :)

Til sidst et lille eksempel på grundig skovrydning:
I udkanten af Additnæs var denne kæmpe bunke opgravede trærødder lagt i en mange meter lang række.
Aftenen blev brugt med Tina, hvor vi med stor fornøjelse genså Karen Blixen´s "Babettes Gæstebud".

fredag, april 18, 2008

Superflot dag :)
Desværre måtte jeg nyde den uden Tina´s selvskab.
Hun har i over en måned været plaget af en rygskade, opstået under flytning af nogle tunge transportkasser på et museum. Den seneste uge har hun nærmest været gået i "baglås", og bruger det meste af tiden i liggende stilling. Der har været prøvet flere behandlinger, men fremgangen mangler :(

Efter at have luftet Tina i en timestid på gaden i et gangtempo, der får en snegl til at lingne en sprinter, blev hun sat af hjemme, og jeg tog på cykeltur.
Geocaching og et sygebesøg hos en arbejdskollega, i området mellem Skanderborg og Ry var på dagens program.
Første cache var anbragt ved en rasteplads, halvvejs til Ry. Den indeholdt en flot geocoin, som jeg tog med hjem, for senere anbringelse i en anden cache. Den hedder "Oklahoma" og er amerikansk, med "Native America" som tema. Det mærkelige er dog at den er aktiveret i England.

Næste cache blev nemt fundet ved Dover kirke, tæt ved Ry. En kirke med et pudsigt lille tårn i forhold til skibet. Den gamle beplantning omkring har været gennem en større beskæring og kirken stod flot og nyrestaureret og lyste op i landskabet.
En lille ekstra billedserie : HER
På vej hjem blev der tid til et sygebesøg hos en kollega, der har været gennem en skulderoperation. Heldigvis var den vellykket, så efter genoptræningen kommer han tilbage igen.

torsdag, april 17, 2008


Lidt om hvad der siden er sket med vores gamle bolig...........
Nedrivningen af huset er udsat på ubestemt tid. Årsagen er blandt andet den hårde opbremsning på boligmarkedet, som gør byggeprojekter til en usikker affære, især i en by som Skanderborg, der har været udsat for massiv udbygning gennem de seneste par år.
Køberen af huset har valgt at bruge det til at huse sine polske arbejdere, seks ialt, fordelt med et værelse til hver og med fælles adgang til stuer, bad og køkkener.
Så efter en tre måneders periode, hvor det har stået koldt og tomt, er der nu kommet liv igen.

onsdag, april 16, 2008

Tillykke til vores dronning :)
Hun fylder 68 år i dag, og hele byen flager. Her er splitflaget hejst over indgangen på vores flotte politistation.
Hun må have været meget sød i det forgangne år, for vejret har været blændene hele dagen :)

Her ses tre af William´s Warhammerfigurer.
Imponerende så flot han får malet dem, for de er ganske små, mellem 2 og 4 cm. høje.
Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke havde troet at han ville være tålmodig nok til at gå så meget i detaljer, med de små pensler.

Som nævnt i går, er snogene begyndt at dukke op fra vinterhiet.
Vi så ikke noget til den i stendiget ved søen, men efter arbejde tog jeg et hurtigt smut ud forbi Døjsø, bag Sølund, hvor der en "snogesikker" plet, når solen skinner.

tirsdag, april 15, 2008

I mange dage har vejret været præget af en blanding af sol og skyer, der af og til bliver til regnbyger.
Det evigt skiftende sceneri gør sig godt som baggrund, når man sidder her hjemme i stuen :)
Under alle omstændigheder er foråret på vej, det mærkes tydeligt :)
I dag så jeg også den første snog i denne sæson. Den prøvede at suge lidt solvarme til sig på en stensætning ved søkanten, foran huset hvor jeg arbejder. Desværre fik elektrikeren jaget den væk inden jeg fik gjort kameraet klar, men jeg prøver bare at "fange" den igen en af de andre dage. Nu ved jeg hvor den bor ;)

I timen op til solnedgangen, var de huslige pligter kommet fra hånden og der blev tid til en fin aftentur ved dyrene ude ved Sølund.
Hjortene går samlet i en større flok i deres anlæg, der næsten kan minde om en lille savanne, og har fået en flot lys sommerpels.
Det er ikke længe siden fårene fik deres lam. De springer rundt og har ligesom vores unger, en masse energi der skal brændes af :)
Det voksne får var tydeligt irriteret over at de to lam absolut ville have fat i netop den tot græs som den ville have sat gummerne i !

mandag, april 14, 2008

Naaja skulle til fodbold træning oppe i Skanderborg Øst.
Jeg fulgte med hende derop, og kørte videre ud mod det åbne land.
Efter lang tids pause er det blevet tid til at genoptage aktiviterne omkring geocaching. I dag blev målet en cache der ligger højt oppe i landskabet, med en flot udsigt over skanderborg sø og landskabet omkring.
Den var smukt placeret ved en udsigtsbænk langs en markvej som jeg ikke har besøgt før. Og det er jo netop en af pointerne ved geocaching, nemlig at komme ud på tur, til steder man ellers ikke lige ville komme forbi.

søndag, april 13, 2008

Det endte med at blive en frisk cykeltur, direkte mod syd, til Stagsrode Skov ved Vejle Fjord, Midt mellem Vejle og Juelsminde.
Turen derned gik stille og roligt, mod vinden (..som der jo altid er når man cykler ;) Køreturen foregik i dejligt solskin, men efterhånden som jeg nærmede mig fjorden begyndte skyerne at bygge sig op, og først på eftermiddagen var jeg fremme, men fik kun solen at se i få minutter inden det blev regulært gråvejr.

I Stagsrode Skov har man etableret to primitive lejrpladser på toppen af klinterne, med fin udsigt over fjorden, hvor jeg valgte den ene. Området beskrives nærmere i denne folder : HER
Jeg havde set lidt frem til turen, for mit nye en personers telt, "Akto" fra svenske Hilleberg, skulle prøves for første gang og et forsøg med fiskestangen skulle naturligvis også gøres ved fjorden.
Kort tid efter teltet var sat op, begyndte et kraftigt regnvejr, så med den i forvejen våde skovbund og med vand oppe fra, blev det godt testet for sin vandtæthed, og heldigvis med positivt resultat :)

Teleskopstangen var kommet med og fiskeriet foregik fra stranden. Alt det gode udstyr som waders osv. blev hjemme for at spare på cykeltrailerens vægt. Det betød dog ikke noget, for en enkelt fin ørred fik jeg da :)
Bålhygge, som ellers hører til sådan en tur, havde jeg opgivet med al den fugt og vand der er for tiden.
Efter en god nats søvn i teltet, som havde bestået prøven med sin gode plads og vandtæthed, pakkede jeg sammen og trampede hjemover og kom hjem til middag hos familien, hvor der stadig herskede fredelig morgenstemning.

Tidlig hjemme, blev der også tid til et interessant besøg på frihedsmuseet ude ved vandrehjemmet, som jeg opgav den 9´ende, da der var for mange gæster i forvejen.
Besøget gav et spændene indblik i hvor omfattende besøget af tyskerne var her i Skanderborg dengang i fyrrene og jeg følger op med et besøg på biblioteket for læse mere.
Udstillingen var rigtig god, både i størrelse og indhold, men fotografering var desværre forbudt, i stedet viser jeg her en af flere små bunkers der er bygget i skoven.
Tina skulle ellers have været med, men telefonen ringede og hun forsvandt hermed fra omverdenen ;)
Vi tog i stedet en lille rundtur senere og nød det dejlige vejr og foråret der rigtig kan mærkes :)

lørdag, april 12, 2008

Her til formiddag bliver cyklen og BOB traileren pakket til en telttur.
Hvor jeg ender henne, ved jeg endnu ikke :)

fredag, april 11, 2008

Det er jo en sand fornøjelse at ankomme til arbejdspladsen om morgenen, når man bliver mødt af en spejlblank sø og en sol der forsøger at klemme sine varme stråler gennem de lette skyer og morgendisen.
Det er naturligvis en selvfølge at give sig tid til at nyde fem minutters stille morgenstemning ved vandkanten inden arbejdet påbegyndes :)

Fredag er jeg tidlig hjemme, og plejer normalt at kaste mig over rengøring og tøjvask eller fare ud af døren, for at ordne en masse ærinder ude i byen eller tage med en af ungerne til de større nabobyer for at shoppe.
I dag blev en undtagelse.
Mit selskab blev sofaen med udsyn over by og sø, samt bogen "Min søn er Helle Thorning" af Lars Daneskov, som Tina købte med hjem i går.
En humoristisk sag, som rummer 44 små sjove historier. Som der står på bagsiden; så handler den om at være for gammel til at være ung, men stadig for ung til at være gammel.
Det er jo netop her jeg er i livet, og kunne til stor morskab genkende mange af hans tanker og oplevelser :)
Sjov og let fordøjet undeholdning til en eftermiddag med begyndene dårligt vejr udenfor.

torsdag, april 10, 2008

William og Tina har været nede for at hente et sæt små Warhammer figurer.
Det er nogle små fantasi figurer der bruges til bordrollespil og som modeller i flotte opstillinger. Men inden de bliver lige så flotte som de vises på forsiden af æskerne, skal man altså selv lige samle dem og efterfølgende skal de også males.
Figurerne er små, så arbejdet kræver en rolig hånd og et skarpt øje :)
Warhammer figurerne er en aktivitet der for William´s vedkommende kommer og går, men et par af hans klassekammerater har haft dem som fritidsinteresse gennem de sidste tre-fire år.
I det hele taget er Warhammer et univers for sig selv og det kræver vist en vis evne til at fantasere og indleve sig i denne eventyrverden, som også har en del voksne som spillere.
Warhammer er opstod i 1983 og er nok kommet for at blive :)
Wikipedia skriver lidt om universet : HER

Når mørket sænker sig over Skanderborg, vil vores lille kernefamilie samle sig foran fjernsynet og dvd afspilleren og se den utrolig morsomme svenske film, "Kops".
Naaja og jeg så den i bio da den fik premiere tilbage i 2003, og vi glæder os meget til gensynet.

onsdag, april 09, 2008

9 April er besættelsesdag.
Derfor stod splitflaget på halv om formiddagen oppe på Slotsbanken.
Ude ved vandrehjemmet ligger der et bunkersanlæg som fra maj 1944, blev brugt af det tyske Luftwaffe som hovedkvarter, vistnok for hele den nordeuropæiske region.
Anlægget, som i dag huser vort lokale frihedsmuseum, blev omtalt i Østjyllands Radio, på grund af besættelsesdagen og holdt ekstra ordinært åbent til aften.
Jeg har været der for nogle år siden, men netop fordi jeg havde hørt om det i radioen, tog jeg turen derud til aften. Men det var jeg altså ikke den eneste der fandt på.
En anseelig kødrand havde dannet sig omkring indgangen og jeg besluttede straks at udsætte besøget til en af de nærmeste søndage, hvor der også normalt er åbent et par timer. Museet er ikke så stort, og med så mange besøgende er det svært at få noget ud af udstillingen.

Hele dagen har det været et dejligt vejr, og derfor var det oplagt med en dejlig aftentur i stedet for museumsbesøget.
Jeg gik blandt andet forbi redekasserne på kirkegården, for at se om der var nogen aktivitet, men umiddelbart foregik fuglelivet tilsyneladende mest med aftenfløjt i træer og buske ude omkring :)

tirsdag, april 08, 2008


Naaja og jeg gik ned og fik en pizza til aften.
Mere interessant blev dagen ikke :)