mandag, marts 31, 2008

Til morgen var søen indhyllet i en grå dis, og regnen silede ned. Men dejlig lunt og vindstille var det.
Nøglerne til vores gamle hus blev afleveret i dag, og diverse målere blev læst af. Hermed er vores fysiske forhold til huset slut, nu mangler kun det sædvanlige økonomiske og papirmæssige efterspil, som forhåbentlig vil køre smertefrit.

søndag, marts 30, 2008

SOMMERTID :)
Omstillingen til sommertid, med udsigt til sol,varme og udendørsliv, er det en af mine personlige mærkedage.
Anemonerne har fået mod på livet igen efter de vinterlige dage vi har været igennem :)
Varme vinde og lun sol fik dem nærmest til at strække hals, for at overgå hinanden i kampen om at få mest sol.
På dagens tur kom jeg forbi Slotskirken og gennem den tilhørende kirkegård, der ligger meget smukt placeret mellem Skanderborg Sø, den lille Henning Sø og byen.
Kirkegårdens personale har fået sat et stort antal redekasser i flere størrelser op, på de store træer langs stierne på kirkegården.
Med fuglenes kommende familieforøgelse, bliver der nok at holde øje med, når mine ture går den vej forbi.

lørdag, marts 29, 2008

Naaja har et stramt program i disse dage. I ugen der er gået har hun været på "lejrskoletur" i København. og efter en enkelt overnatning hjemme er hun taget videre til weekend- fodboldstævne i Horsens.
For os andre bød dagen på en tur til Djursland, hvor vi skulle hjælpe en af Tina´s kolleger der skulle flytte. Da vi nåede frem var flyttebilen netop kørt med alle deres ting, derefter var der kun let rengøring tilbage. William og Tina gik hurtigt igang med klude og gulvskruber, mens jeg brugte mere tid på at dokumentere slagets gang med kammera ;)

Hen på eftermiddagen kunne huset lukkes af og vi tog videre mod Kaløvig Slotsruin, som ligger meget smukt på en lille ø, få kilometer derfra, inderst inde i Århus Bugten.
Meget passende klarede det ellers regnfulde vejr op netop som vi ankom på P pladsen.
Men..... Tina og William mente at det både var for koldt, blæsende og mudret at begive sig ud til ruinen, så efter 100 meters gang blev ekspeditionen aflyst, og turen gik istedet hjemover :(
Jeg synes det var lidt surt, for jeg havde set frem til en fototur derude.
Som trøst måtte jeg nøjes med den sædvanlige vandring i vores egen natur omkring Skanderborg.

fredag, marts 28, 2008

Campingvognens støtteben bliver løftet op.
I dag kom den på langtids indendørsophold i en fin lade på på en gård i Illerup Ådal, lige udenfor Skanderborg. Her vil den komme til at stå tørt og godt til næste års camping sæsonstart.
Campingvognen har stået i haven ved vores gamle hus. Den var det sidste der manglede, for at vi har fået fjernet alt vores gamle skrammel :)
Men forresten........Så er der jo stadig skilpadden Boris. Han gik under jorden igen da vi fik vores lille ugelange vinter herhjemme. Det blev vist lige koldt nok for ham :)

torsdag, marts 27, 2008

En tør og solrig dag lokkede William og nogle af de andre skatere, der går i hans fritidsklub, ud på ramperne.
Her er W fanget i luften på vej op fra en lille rampe. Han bliver bedre og bedre :)
Det bliver spændene at se ham på de store baner i Malmö, når vi kommer dertil en gang i foråret eller sommeren. Der vil han nu kunne prøve nogle af de mere krævende udfordringer, som han ellers kun har set andre tage.
Mine forsvundne billeder på photoblog.com er heldigvis kommet igen. Hvad der var sket aner jeg ikke, men nu tør jeg godt bruge den igen ;)
Vi kommer jo ind i den lyse årstid, hvor der skal fotograferes flittigt, og de bedste skud vil jeg da gerne kunne vise frem i den gode kvalitet på denne blog, som jeg også bruger som lager. Det er faktisk kun meget få billeder jeg gemmer på cd eller andre medier.

onsdag, marts 26, 2008

Natten til i dag, kom der igen lidt sne, der ligesom de foregående dage, forsvinder når solen tager fat.
Jeg gider ikke rigtig sne nu.
Den er kommet for sent på vinteren, for i den seneste tid har jeg været sporet ind på forår og lune solrige dage.
Den kommende weekend går vi ind i sommertiden, og dermed lange lyse aftner. Det ser jeg meget frem til.

tirsdag, marts 25, 2008

Efter at have turneret rundt på tre forskellige arbejdspladser, hvor vi hver gang måtte køre igen fordi vi ikke kunne komme til at arbejde for andre håndværkere, endte vi hjemme hos vores mester i hans nye hus, hvor der bla. også skal males inden de flytter ind i næste måned.
Huset ligger i en lille landsby, omgivet af smuk natur, som vi kunne nyde samtidig med at vi passede arbejdet.
Jeg tog cyklen hjem derfra og fik hermed en fin lille tur hjem ad små veje (og omveje :) på 20 kilometer gennem skov og over åbent land. Lige inden jeg nåede helt hjem begyndte der at komme kraftige snebyger som fik overtaget efter en dag med meget solrigt vejr.
Til aften hyggede Tina og jeg om William med et spil "Junior Jeopardy", mens Naaja var til spinning.

mandag, marts 24, 2008

Sidste påskefridag.
En meget sen vinter, vi har fået i år :)
Natten havde givet mere sne, og Tina og jeg tog på en lille tur ud til et område ved Gudenåen, for at se lidt af Danmark i vintertøjet. Solen har jo fået en del magt, så allerede ved middagstid, var det meste smeltet væk igen.
Tina´s storesøster kom forbi til aften og min kære viv fik hermed motioneret snakketøjet :)

I skoven ved vestenden af Mossø, kom vi forbi denne pæl, hvor nogle piktogrammer fortæller at her er der en teltplads oven i købet med toilet.
Vi har jo ikke allemandsret her i landet, som vi kender det fra Norge og Sverige, men inspireret derfra, begyndte man for nogle få år siden at etablere teltpladser i statsskovene, for at tilgodese et behov fra friluftsfolket om mulighed for teltning i naturen.
En rigtig god ordning, hvor der hele tiden kommer flere pladser til og prisen er også meget populær, nemlig gratis :)
Mange pladser har en høj standard, med bålpladser og brænde, samt sheltere til at overnatte i.

søndag, marts 23, 2008

Langtur i bil og påskefrokost i Køge.
Turen dertil foregik i fint vejr og godt humør, for som vi plejer, hørte vi "Anden´s" geniale historie "Terkel i knibe"undervejs :)
Vi kom frem lige til tiden, og det blev til et hyggeligt møde med min side af familien.
Turen hjem startede også godt, men et snevejr ramte os i det jyske og fik med dårlig sigt og smattede vejbaner, gjort trafikken særdeles usikker på motorvejen mellem Fredericia og Skanderborg.
Med en fart på ca. 50 kilometer i timen, blev det pludselig en meget langhåret affære at komme hjem.

lørdag, marts 22, 2008

Nå....Lidt vinter skulle vi altså have :)
Som lovet af vejrprofeterne, er vi gået ind i en helt anden vejrtype med kolde vinde fra nord, der giver os frost og snebyger de kommende dage.
Allerede midt på dagen i går, begyndte det at slå om, først til regn, senere slud og ud på natten blev det til sne.
På trods af de kun få milimeter sne der lå på vejene til morgen, var der alligevel kommet gang i det helt store snerydnings udstyr på gader og veje. Allerede klokken seks morgen blev jeg vækket af lyden af fejemaskiner og skrabene sneskovle. Jeg stod op og kunne følge slagets gang på behagelig afstand, fra det store stuevindue med morgenkaffen klar ;)

fredag, marts 21, 2008

Jeg gik en frisk morgentur i dejligt vejr og mødte flere andre, der lige skulle ud og luftes inden det varslede dårlige vejr ville komme ind over os.
Fuglene var også i godt humør og fløjtede og sang overalt. Selv om vejret ikke altid føles sådan, så kører foråret allerede i højeste gear i dyreverdenen, så vil man have et øje på udviklingen er det på med det varme tøj og se at komme ud og følge med.
Morgenturen gik ud i et spændene område der efter tørvegravning under krigen, er blevet til et vildt område med en blanding af småsøer og sumpe. Et rigt og varieret fugleliv kan ses her. Den flotte metalblå isfugl lever her, men den er meget sky og jeg ser den oftest desværre først når den flygter.
En del nemmere er det at få andefuglene indenfor skudhold af kammeraet, som her, hvor et par troldænder sejlede forbi langs kanten af rørskoven :)

Jeg bruger Photoblog.com til at uploade billedserier som jeg gerne vil gemme, men opdagede forleden dag at flere serier er sporløst forsvundet. Jeg ved ikke om det er mig selv der har lavet noget forkert, men rigtig surt er det i hvert fald :(
Måske skal jeg finde et nyt sted til at lægge mine dem ud.

torsdag, marts 20, 2008

Som altid var jeg først oppe til morgen.
Dejligt at nyde morgenkaffen og have det hele for sig selv. Helt uforstyrret fik jeg læst det sidste nye nummer af Illustreret Videnskab fra ende til anden, inden Tina som den næste dukkede op fra dynerne :)

Vejret var meget stille og solrigt til morgen og for en sjælden gangs skyld fik jeg lokket Tina ud på en frisk morgentur, inden vi skulle i gang med en hovedrengøring i lejligheden.
Den vindstille morgen gjorde overfladen på søen glat som et spejl, kun forstyrret af ænder og blishøns. Enkelte kajakroere havde også fundet vej ud på vandet for at nyde den smukke morgen.
Det blev da til næsten to timers vandring, inden vi kom tilbage til Naaja som nu også var kommet op, men William og hans overnattende gæst sov stadig, for de holder sig oppe ved computerne det meste af natten.

Vi kom forbi denne træstub, der var helt tiliset.
Jeg har været forbi den flere gange før, og havde bemærket at den trak rigtig meget vand op fordi træet er fældet for nylig. Nattefrosten gjorde sit til at forsøge at stoppe "blødningen".

onsdag, marts 19, 2008

Også i dag har himlen været med masser af konstant foranderlige skyer.
Vejret kommer vist også i centrum i påsken, hvor der er varslet både sne og temperaturer ned til -8.
Nu må vi se om det bliver så slemt :)

tirsdag, marts 18, 2008

Et andepar tog sig en lur på en af bådebroerne ude ved vandrehjemmet.
Vejret har været rigtig dejligt i dag, for den hidsige vind vi havde i går, havde taget noget af i løbet af morgenen.
Jeg arbejder i et gammelt hus der ligger lige ud til søen, omme ved Slotskirken. Udsigten er super og huset dannede læ for vinden og hermed var der gode forhold til at nyde middagspausen ude i solen. Dejligt :)

Jeg har lavet en ændring i mine campingplaner for i år.
Jeg dropper campinglivet i år til fordel for småture, hvor målet vil være at besøge forskellige gode kystpladser med fiskeudstyret og mit nye Akto telt. Naturligvis især fordi jeg skal en tur til Grønland i en del af sommeren.
Campingvognen kommer i stedet på et års ophold i en lade i nærheden af Skanderborg.

mandag, marts 17, 2008

Tre stære har sat sig helt oppe på toppen af spiret på Skanderup Kirke, og sad fyldte luften med deres karakteristiske lyde. Også de nød det solrige klare vejr.
Dagen har ellers ikke budt på de store indtryk.
Byen bærer præg af at mange har valgt at holde ferie i forbindelse med påskedagene, så de sædvanlige myldretider optræder ikke i disse dage.
På skolen holdes der lukket i denne uge, så vi har et par unger der nyder at have fri hjemme sammen med deres venner.

søndag, marts 16, 2008

Meget af dagen er gået med den sidste oprydning i det gamle hus.
Alt er nu fjernet, undtagen min campingvogn, som jo også snart er på vej væk.
Vejrprofeterne havde varslet mulighed for sol i eftermiddag, men den nåede i hvert fald aldrig frem til os, men ud skal man jo.
På en lille tur rundt i byen kom jeg forbi dette sted i udkanten, hvor der er et anlægsarbejde i gang, for at etablere et grønt område, med et vandløb og en lille sø på hver sin side.
Området ligger meget lavt i forhold til omgivelserne og er alligevel altid sumpet. Det skal nok gå hen og blive en fin lille park for de omkringboende hundeluftere, når det grønne får overtaget :)
Det er i øvrigt dejligt at se, at der for en gangs skyld også kan laves andet end huse på friarealerne, for alle de grønne huller i byen er ellers fyldt mere eller mindre ud med huse gennem de seneste år.

lørdag, marts 15, 2008

Fire køreture til genbrugspladsen med vognen fyldt helt op hver gang, kunne det blive til, inden bunkerne var helt væk.
Arbejdsholdet bestod af Tina som chauffør, mens William og jeg stod for det grove arbejde med at fylde bil, og ikke mindst tømme den igen, fordi Tina´s ryg knirker i disse dage.
En tur til noget familie i Fredericia skulle vi også, for at aflevere et stort spejl og en kommode. Arbejdsdagen blev herefter rundet af i Århus, hvor vi havde lejet vognen, og her spiste vi aftensmad hos kineserne i Bruuns Galleri inden turen gik hjem med tunge maver :)

Vejret viste sig fra sin smukke side, med en del sol, svag vind og temperaturer på omkring ti grader. Dejlig lunt føltes det :)
Det var måske netop det, som fik vores russiske landskilpadde Boris, til at komme frem fra sit underjordiske vinterhi, for første gang i år.
Vi ved jo at det er ved denne her tid han begynder at røre på sig, så mens jeg har gået omkring i huset og ved campingvognen, har jeg kigget lidt til hans gemmested under træstubben. Og i dag var jeg heldig at være til stede, netop som han stak hovedet frem i solen.
Han bar da også præg af sit næsten halvt år lange ophold under jorden, for han kom frem helt klistret til med jord og kravlede rundt med meget langsomme bevægelser. Men efter en time ude, fik han nok af det skarpe lys, så han vendte om og gik i "seng" igen.

Vi har haft ham i flere år, men først da han for tre år siden flyttede permanent ud i dette lille anlæg, fik han det rigtig godt.
Han passer stort set sig selv, men får lidt forskelligt ekstra kost ud over det grønne der vokser i hans lille verden, når appetiten er størst i sommerperioden.
I starten var jeg usikker på om han kunne klare sig ude hele året, men det har vist sig at jeg ved at lave en passende løs jord inde i hans grotte, har sikret at han selv kan regulere sit vinterophold.
Men....! Nu er vi jo flyttet i lejlighed og inden første april skal jeg finde en god løsning for ham, for det vil være synd at flytte ham ind i et indendørs bur.

fredag, marts 14, 2008

Dagens vejr har været præget af megen regn.
Men til eftermiddag begyndte der at komme huller i skydækket og jeg forlod arbejdet med campingvognen for at strække ben i skoven.
Her er der godt gang i anemonerne, som ellers ikke har det nemt i denne skov, hvor årets store fest; Skanderborg Festival koster dyrt for planterne i skovbunden. Men der er selvfølgelig steder hvor der ikke bliver trampet rundt og her kan de danne små kolonier i ro og fred.

På turen rundt i skoven, kommer man forbi mange forskellige tegn på at her foregår store ting om sommeren. Når Skanderborg Festivalen kører, fylder den en stor del af området, med sine forskellige scener og bodgader, samt skurbyerne, der huser alle hjælperne.
Her er der et kig over bænkerækkerne foran Bøgescenerne, som ikke syner af meget i dag.

Efter vi er flyttet op i højden, får vi ubegrænset udsyn til sol opgang og -nedgang året rundt.
I dag blev solnedgangen særlig flot :)

torsdag, marts 13, 2008

Så mangler vi kun kassevognen.
Her en lille del af de ting og sager der skal køres væk fra vores gamle hus. Til aften fik jeg adskilt nogle af de gamle reoler så de ikke fylder så meget i bilen.
En tur på skattekontoret har vi også været. Overgangen fra ejerbolig til lejebolig har sine konsekvenser på skattekortet!
Ude i haven havde den første gråand indfundet sig, og nød tilværelsen i den lille sø, som er gravet ud lige ved terrassen.
Ligesom alle de foregående år dukker de altid op i marts og bor hos os til midt på sommeren. Enkelte år har de haft held og især ro til at få ællinger. De er utrolig søde og det har altid været hyggeligt at have dem omkring os.
Efter få dage har de som regel vænnet sig så meget til os, at de ikke engang gider flytte sig når man gik rundt i haven. Faktisk blev de altid så hjemmevante, at de helt ugenert, gik ind i køkkenet for at nappe krummer og andet godt vi havde tabt på gulvet. Var døren lukket, brugte de næbbet til at banke på vinduet, indtil vi overgav os og gav dem noget at spise :)
Dem kommer vi til at savne :(

onsdag, marts 12, 2008

Mens Tina var på Djursland for at hjælpe en kollega med flytning og William gik på computerne sammen med en kammerat, tog Naaja og jeg ned i vores gamle hus for at begynde at fjerne de sidste spor fra vores tid dernede. Vi skar de gamle tæpper op og lagde dem klar til weekenden, hvor vi har lejet en kassevogn. Her kører vi de resterende møbler og andet affald op på genbrugspladsen.
Jeg brugte også lidt tid på campingvognen.
Aftenhyggen bestod i en musikalsk rundtur iført hovedtelefoner på You Tube, for at se gamle musikvideoer med bla. Kraftwerk, Ice T, J-lo, og Roxy Music.

tirsdag, marts 11, 2008

Campingsæsonen står for døren.
De fleste campingpladser rundt om i landet har sæsonstart i påsken, som i år ligger meget tidligt.
Jeg er i de kommende dage ved at få gjort min campingvogn klar.
Jeg er for det meste den eneste der bruger den, mens de andre i familien højest når op på to-tre overnatninger i løbet af sommeren, og ellers holder de sig til dagture i forbindelse med godt strandvejr.

For mig er det blevet en base for mine fisketure på Hjarnø, og fungerer som en lille fiskehytte.
Vognen er fem meter, så den er rigelig stor til mig. Sidste efterår begyndte jeg at pille de faste siddegrupper i begge ender ud, for dem sad man alligevel ikke ret godt i. De stod nu også mest i vejen og var besværlige at komme omkring for en langlemmet mand som mig :)
I stedet får jeg bygget en rigtig seng ind i forenden og får dermed et lille soveværelse, mens siddegruppen ved indgangen bliver afløst af en god plastichavestol og et tilhørende cafebord. Dette lille arrangement kan så tages med udenfor når kaffen skal nydes i morgensolen, og vejret i øvrigt tillader det ;)
Køkkensektionen med køleskab, gaskomfur og div. skabe forbliver intakt, sammen med det lille toilet, som jeg bruger til opbevaring af alle fiskegrejerne.
Alt i alt er/bliver det et rigtig godt lille "sommerhus" :)
Med en god vens hjælp, skulle vognen gerne nå frem til Hjarnø inden 1/4, og en forhåbentlig forrygende fiskesæson ved vandet vil begynde :)

mandag, marts 10, 2008

Reklametur i forårsvejr.
William og jeg tog dagens reklametur i ekspres fart, og nød samtidig det lune vejr.
Williams humør og motivation på dagen, er altid meget afgørende for hvordan turen vil forløbe. Gider han ikke og er i dårligt humør skal han næsten skubbes rundt på ruten, men i dag tog han turen stort set løbende og i mental topform, mens jeg fulgte med i et mere roligt tempo, men jeg var jo også trækdyr for vores vogn :)

søndag, marts 09, 2008

En dejlig fredelig søndag.
Gråvejr og regn gør det "lovligt" at være herhjemme og hygge. Allerede fra morgenen har alle gang i diverse elektronisk udstyr. Dog ikke Tina, der som den eneste af os ikke trækker vejret gennem internettet :) Hun har i stedet lagt sig til rette med en avis i baggrunden.
Om en times tid damper vi til en fødselsdags middag i Århus.

lørdag, marts 08, 2008

Fisketuren blev mest til en vandretur, og et kig på de andre lystfiskere, som jeg også kunne bruge som "figurer" i mine billeder.
Vejrudsigten og vindretningerne lød ikke helt lovende, så turen gik til Moesgård Strand, syd for Århus, som jo ikke ligger så langt hjemmefra. Det er lidt surt at bruge lang transporttid til en fiskeplads, hvis vejret og forholdene ikke er gode på dagen. Derfor er Århus gerne mit valg til ture på de "usikre" dage.
Hele kyststrækningen og skovene syd for Århus er altid meget besøgt, og især når vejret er godt, som her til Formiddag, hvor solen havde lokket mange ud til en lille vandretur ved vandet.
Flere lystfiskere havde også samlet sig ved høfder og pynter i nærheden af Giber Å´s udløb i håbet om at fange en ørred eller to. Jeg tog kun nogle få kast med stangen, men pakkede så hurtigt sammen igen, for jeg gider ikke at fiske, når der er for meget trængsel omkring mig. Men jeg skulle dog lige prøve de nye grejer af.
Allerede lige over middag blev det skyet, med trusler om byger og med en vind der tog til ude fra vandet. Jeg gik derfor ind til Moesgård Museum gennem skoven, langs den maleriske Giber Å, hvorfra man kan tage en bus ind til Århus Banegård og tog videre hjem.

fredag, marts 07, 2008

Jeg går herhjemme til aften og håber på et fornuftigt fiskevejr i morgen.
Jeg er ved at klargøre fiskegrejer, så jeg kan være klar til udrykning i morgen, og som vejrudsigten er lige nu, ser det rimeligt fornuftigt ud.
På billedet ser man mit foretrukne blink, når turen går efter havørred. Jeg prøver selvfølgelig mange forskellige slags gennem et år, men den klassiske "Møresilda" på 18 gram er den evigt tilbagevendene :)
For at være ordentlig udrustet til forårets fisketure, måtte jeg efter arbejde lige et smut til min grejbutik i Horsens, for at hente en håndfuld "møresilda" til blinkæsken.

torsdag, marts 06, 2008

Så skete det omsider!
Efter mange års tilløb, har jeg fået investeret i dette fine "AKTO" enmandstelt fra den svenske telt fabrikant Hilleberg.
Teltet er en klassiker blandt enmandstelte, hvor vægt, funktionalitet og kvalitet er sat i fokus. Jeg har afsøgt nettet for mulige alternativer, men tror ikke jeg vælger forkert med denne klassiker. Den vil for mig afløse min gamle goretex bivuak, som nærmest kun var et overtræk til soveposen og dermed meget snæver at opholde sig i og kun egnet til en enkelt overnatning. Begge vejer det samme, (ca. 1,5 kilo!) og derfor er "AKTO" med sin rummelighed, det oplagte valg til de fleste ture jeg kommer på.

Bivuakken har dog sine fordele, når der skal overnattes ved de danske kyster i forbindelse med fisketurene. Her er det af og til en fordel at kunne gemme sig lidt af vejen i krat o.lign. :) Så den vil jeg naturligvis gemme til netop disse ture.
Nu ser jeg bare frem til at komme ud og prøve mit nye "sommerhus" af :)

onsdag, marts 05, 2008

En del af arbejdsdagen er også rengøring af malersprøjter og malerruller hjemme på værkstedet.
Den slags ting klarer vi alt efter hvem der har lidt tid til overs i løbet af dagen. Og i dag var det altså min tur.
Dagen startede med en tur ud i en muret garage, der skulle have en gang Cempexo murmaling. Det blev temmelig kold omgang, for vi har for en sjælden gangs skyld haft nattefrost og derfor var garagen bidende kold at opholde sig i. Egentlig også for kold til behandlingen med Cempexo, teoretisk set. Jeg skal en tur forbi igen i morgen, så må vi se om behandlingen holdt :)