mandag, april 30, 2007

Endelig fik vi campingvognen på plads!
Efter arbejde kom vi afsted og alt gik som det skulle. Vognen kom ind på den sædvanlige plads nr. 8, oppe i hjørnet, tæt ved receptionen og de øvrige faciliteter.
Herunder et lille kig på færge dækket, hvor alt er nymalet og efterset. Den tager max. 5 personbiler og turen over varer kun fem minutter, så bilisterne bliver for det meste inde i bilen på vej over.
Inden turen gik videre hjem fra Snaptun Havn, blev det lige til en gang grillmad.
Tak for hjælpen, Kim :)

søndag, april 29, 2007

Jeg er helt bange for vi løber tør for godt vejr, når det bliver rigtig sommer!
Det er bare rigtig dejligt for tiden.
Efter en fredelig formiddag, blev cyklen pakket op til langfart. BoB traileren blev hægtet på, for den er god til at opbevare diverse ting og sager, i stedet for at køre med rygsæk, som hurtig bliver lidt for tung og varm med mad, rep. grej, ekstra trøje, foto grej osv.
Jeg valgte at køre en rundtur fra Skanderborg ned gennem de små landeveje til nordsiden af Horsens Fjord, og følge den fra Uldrup Bakker, langs kysten til Søvind, og retur ad landevejene hjem.

Fem kilometer fra Skanderborg, forlader man den store vej til Odder, og derefter køres der på små veje, hvor der næsten ikke kommer biler. Det er en sand fornøjelse og samtidig er det et flot landskab at køre gennem. Dette smukke hus "Kanal Huset" ligger naturskønt ud til fjorden ved Uldrup Bakker. Det er en af Åkær´s (Herregård) mange bygninger og det går igen ved dem alle, at de er utrolig flot vedligeholdt. Huset her er et fint eksempel på, hvordan natur og bygninger kan klæde hinanden :)

Her er jeg ved at pakke sammen og gøre klar til turen langs fjorden. Ruten til Søvind, kan varieres efter lyst, og jeg kom både gennem skov, ad stier langs stranden og kørte på små markveje. Man har det nærmest for sig selv, for området her er, modsat skovene syd for Århus samt skovene og søerne inde mod Silkeborg, vist ikke særlig kendt. Synd, for her bydes på mange flotte landskaber og turmuligheder.

Når jeg er på sådanne ture som i dag, gør jeg mange stop undervejs og leger turist. Her, på vej hjem ved kirken i den lille landsby Gangsted. Der er altid meget at se uanset årstid. F.eks. holder jeg altid ved vandløb for at se efter fisk og andet liv.
Derfor tog turen også hele seks timer, selv om den kun var 70 km.

lørdag, april 28, 2007

Tina og William er ved at indstille navigatoren inden hjemturen efter dagens besøg hos Peter. En meget nyttig opfindelse, men i dag måtte det gode gammeldags kort alligevel frem, da et vejarbejde bragte os og navigatoren fuldstændig ud af kurs :)
Peter har for et par uger siden, lejet sig ind på en overetage i et hus i en lille landsby udenfor Taulov. Dejligt at se ham igen! Det er næsten et år siden på grund af mine rejser til Grønland og hans ophold i Nordsjælland i en længere periode.
Min aften går med min gode ven computeren, hvor jeg igen har fundet et spændene program på nettet.
Denne gang er det et slags fotoalbum : www.panoramio.com. Blandt de forskellige muligheder er, at man kan indsætte egne fotos over forskellige lokaliteter, så de kan ses af andre brugere der går ind på Google Earth.
Jeg arbejder også lidt med min hjemmeside, for at opbygge et fotoalbum med udvalgte fotos fra Grønland.

fredag, april 27, 2007

Kim med Skanseodde (ved Snaptun) i baggrunden.
Over middag tog Kim og jeg afsted med fiskegrejer klargjorte, til en tur ved Hjarnø og Snaptun. Anledningen var naturligvis at få campingvognen, det sidste stykke vej med færgen og den sidste kilometer ind til campingpladsen på midten af Hjarnø.
Vejret var dejligt og vi fik fisket og daset i solen. Men sidst på dagen begyndte vi at savne synet af Hjarnøfærgen der, som tidligere nævnt, har været på værft i denne uge og skulle være klar til sejlads igen i dag.
Den kom først hjem til aften og skulle da først gøres klar til indsættelse igen. Mange biler holdt allerede og ventede foran os og vi kunne se at det ville blive nat inden vi nå hjem igen.
Jeg foreslog en overnatning på øen, men Kim ville hjem i dag. Jeg gad derimod heller ikke vente i flere timer på at komme med frem og tilbage. Enden på det hele blev en køretur med campingvogn tilbage til Skanderborg, og så vil vi gøre et nyt forsøg i løbet af næste uge.

torsdag, april 26, 2007

Racercyklen kom ud på landevejen.
Det har været varmt som en sommerdag, og det stille vejr lagde op til en tur rundt om Skanderborg Sø. En smuk kuperet tur der er ca 20 km. lang og byder på flotte udsigter over søen og landskabet i øvrigt.
Undervejs passeres Ringkloster, hvis ene længe står flot i sit rødmalede bindingsværk. Skanderborg Golfklub har sin meget flot beliggende bane, som var meget besøgt i dag, halvvejs om søen.

onsdag, april 25, 2007

Nåede at komme tre forskellige steder på arbejdet i dag.
Stuen med træpaneler på væggene blev færdig og så gik det videre til "Pilgims" nye lagerhal i udkanten af byen. En kæmpe hal med et gulvareal på 2500 m2, som skulle sprøjtes med beton binder. Mester og jeg var i gang med to sprøjter. De sidste par timer startede jeg op på et lille kontor på Skanderborg Dyreklinik.
Eftermiddagen gik i liggestolen i solen med en god bog af Reimer Bo "Min bænk i Abisko". En god bog som jeg har læst et par gange. Han fortæller om det at gå på flerdages fjeldvandring sammen med sin søn og datter i fjeldene omkring Abisko i Nordsverige, et område som jeg selv har vandret i et par gange. Han giver et dejligt uhøjtidligt indblik om det at være på fjeldtur.

William er på overnatning hos Malte og Tina skulle mødes med en af sine kolleger til aften.
Naaja og jeg tog cyklerne frem og tog en tur ud langs Skanderborg Sø, med et ophold ved vandrehjemmet og kajak klubben.
Både nye medlemmer og rutinerede var ude og bade kajakkerne, for nu starter deres sæson for alvor. Hele sommerhalvåret ses der kajakker på tur ude på søen. som med sine mange bugter og vige, er perfekt til denne aktivitet, næsten uanset vejr og vind. Vi endte inde i byen og delte en pizza :)

tirsdag, april 24, 2007

Så kom campingvognen ikke længere!
Kim ringede til morgen, for at melde sig klar til flytning af campingvognen. Vi tog afsted ved femtiden og holdt klar ved færgepladsen på Snaptun Havn, blot for at konstatere at færgen var på værft for sit årlige eftersyn i denne uge :(
For ikke at skulle slæbe vognen tilbage til Skanderborg igen, valgte vi at sætte den på en plads for langtidsparkering, ved siden af havneområdet, anvist af havnefogeden. Aftalen blev at den kan stå til fredag, hvor færgen skulle være klar igen.
Håber den kan stå, uden at blive udsat for hærværk!
Vi kom hjem og Tina, Naaja og jeg kunne gå en tur rundt i byen og nyde den lune aften, mens William var sammen med Malte for at køre skateboard.

Her et lille kig op ad kirketårnet på Skanderup Kirke, den ene af byens to kirker, hvor Slotskirken er den anden og nok mest kendte.
Vejret ser ud til igen at blive sommerligt resten af ugen :) Dejligt!
Kim og jeg fik snakket laksetur, og prøver at få den til at ramme Kr. Himmelfart. Vi går på nettet for at finde tur muligheder, i tilfælde af aftalerne med Berby (Norge), kikser.

mandag, april 23, 2007

Det er blevet dejlig lunt igen.
Efter arbejde sad jeg og ungerne, og nød eftermiddagssolen i gårdhaven :)
Jeg er begyndt på en lille opgave, oppe i den østlige del af byen. Stuevægge af træpaneler skal males hvide og radiatorene ligesådan. En dejlig fredelig opgave, da familien i huset er på ferie i denne uge. Så jeg får arbejdsro og plads til at være der, uden at skulle pakke afdækning og værktøj sammen hver dag inden jeg går hjem.

søndag, april 22, 2007

Puha!........
Det gik rigtig galt med oprydningen på computeren, eller rettere på Picasa Webalbum, i aftes, hvor mine fotos, der ligger på bloggene er gemt.
I forsøget på at øge kapaciteten for brug af billeder i mine blogs, fik jeg ved en tastefejl slettet samtlige fotos på bloggen fra Grønland :( Det gav et flere timers overarbejde, med at genfinde og installere alle fotos til de forskellige poster, hvilket skulle klares enkeltvis!

Tina og jeg brugte et par timer på en rundtur oppe ved byggeriet af den nye bydel "Skanderborg Bakker", som har været i gang gennem det seneste år. Området er meget højt beliggende i et område mellem stationen og motorvejen, med udsigt over Skanderborg by og søen, som også er det, som området sælges på. Der bygges i flere etaper, med samme arkitektoniske udtryk.

Der bygges i lange rækker i to plan, men der vil også komme seks etages blokke i samme byggestil. Ude og inde er stilen holdt i hvide og rene flader, afbrudt af store glas partier. En byggestil som er meget typisk for tiden. Selvom det hele ser meget ens ud og ligger meget tæt, tror jeg alligevel det vil blive et ret flot område når byggestøvet har lagt sig, og det hele begynder at se beboet ud. I alt fald er søgningen på området stort, og der sælges uden problemer.

Herlighederne præsenteres på : www.skanderborgbakker.dk

lørdag, april 21, 2007

Det gik ikke som planlagt i dag.
Kim blev syg, og dermed blev flytningen af campingvognen aflyst. Jeg havde da også set frem til vores fisketur, nu vi alligevel skulle afsted.
Det var rigtig fint vejr, så jeg ville en tur ud med fiskestangen alligevel. Det endte med Tina og William kørte mig til nordsiden af Horsens Fjord, lige ved Husodde Camping. Så gik jeg videre derfra langs kysten ud til Brakør Skov. Generelt er de indre dele af fjorden meget lavvandede og ikke særlig egnet til kystfiskeri, men ude ved Brakør Skov kan der vades ud til lidt dybere vand på en sandrevle, ca 50 meter ud til en muslingebanke.
Efter kort tid var der bid, og det viste sig overraskende at jeg fik min første hornfisk i år. Dem plejer jeg ellers først at træffe senere på foråret.
Et par timer gik og jeg fik nydt den dejlige stemning der var ved kysten. De østjyske fjorde har flere steder skov helt ud i vandkanten, der står som en flot ramme om fisketuren.

Bøgetræerne er allerede sprunget ud, og står flere steder lysegrønne. Smukt syn mod den blå himmel og den skinnene fjord :)
Foråret er min bedste årstid. Luften er frisk og alt i naturen kæmper sig frem for at udnytte lys og varme. En lang lys sommer står for døren og indbyder til masser af friluftsliv!
Turen hjem gik til fods de ca. 10 km. ind til banegården i Horsens. En afvekslende tur fra den åbne fjord og skov, med en afstikker gennem havneområdet og rundt i de snævre gader i Horsens midtby. Jeg ramte tilfældigvis bus 107 netop som jeg kom derind, og dermed var jeg hurtigt tilbage i Skanderborg.
En dejlig tur som plaster på såret, for nu kom jeg hverken til Erlings fødselsdag eller fik klaret de ting som ellers det ellers var meningen.

Et lille ekstra stemnings billede fra den danske forårsskov skal lige med her til sidst :)

fredag, april 20, 2007

Fredagen har været solrig, men kølig og blæsende.
Der er en god asfalt ude på vejen, hvor William prøvekører sit nye skateboard foran huset. Efter skole går han ofte over i sin fritidsklub, hvor der bla. er skateboardramper. De er rigtig populære i klubben for tiden. Den lyse årstid lokker heldigvis stadig børn væk fra computerne, og ud røre sig med boldspil og anden leg.
Jeg har fri klokken tolv om fredagen, så det føles næsten som en fridag :) Eftermiddagen er gået med at få de sidste ting pakket i campingvognen, så den er klar til afhentning i morgen. Den bliver kørt derned (til Hjarnø) af Kim, som har en bil der er stor nok til at tage slæbbet. Samtidig tager vi på en fisketur ved Hjarnø´s kyst nu vi er der alligevel.
Reklameturen, jeg tager med Naaja om fredagen, er den tunge tur. Vi dækker 230 husstande, og de får hver ca. et kilo papir proppet i postkassen! En mængde som ikke alle postkasser er bygget til. Når det "kører" tager det ca. to timer at komme gennem ruten.

torsdag, april 19, 2007

Jan Gintberg har besøgt Skanderborg i dag!
Et underholdene show, som Tina og jeg var henne og se i kulturhuset, der ligger et par minutters gang herfra.
Utroligt at en person kan holde et publikum fanget i sammenlagt to timer! Men han har jo også nogle års erfaring.
Det er blevet sent og det er tid at finde sengen. Godnat :)
ps. Kuturhuset kan besøges : Her.

onsdag, april 18, 2007

Blæsende halvkølig dag med drivende skyer.
En underlig dag.
Der er kun lavet halve aftaler for weekenden, som nok bliver temmelig rodet. Campingvognen skal på Hjarnø og vi skal også en tur til Fredericia, hvortil en af vores venner flytter til. Tiderne "hænger" i luften.
Skulle ellers have været til Erlings fødselsdag, men det bliver for rodet oven i alt det andet :(
Er begyndt at overveje en større ombygning af min hjemmeside på domænet "www.leif.gl"
Det er tid til at finde en afløsning af min 123 hjemmeside, som har kørt i et år. Jeg har faktisk 1000 mb. til rådighed på mit webhotel, og det burde jeg udnytte i stedet, men det andet har jo både været nemt at bruge og set fornuftigt ud.
I den kommende tid vil jeg nok begynde at surfe rundt for at finde inspiration og programmer til en kommende fornyelse af hjemmesiden.
Der skal også være noget at lave på de regnfulde dage, der jo også hører til den danske sommer :)

tirsdag, april 17, 2007

Efter et par dages arbejde i en lille stue og to små entréer, er det helt dejligt at komme ud i en stor hal hos en lokal maskinfabrik, hvor der er plads både i højden og bredden.
Det er nu ikke fordi der er så meget der skal males. Nogle store vægge skal males i en brækket hvid. Ellers er det den bunke brædder der ses på billedet, som skal males røde og opsættes udendørs på tagenderne.
Jeg og ungerne tog reklameturen i raketfart. Vi blev færdige på under en time!

mandag, april 16, 2007

Sidste dag med sommervejr i denne omgang, ifølge DMI. Fra i morgen skulle det blive mere ustadigt.
Her er Naaja og jeg ude i vores gårdhave og nyde solen efter jeg er kommet fra arbejde.
Campingvognen, der er fem meter lang, må stå et stykke inde i haven, når der også skal være plads til Tina´s bil i indkørslen.
Da vi havde fået sol nok, gik vi en runde i de forskellige supermarkeder, for at se om der var nogle gode tilbud der kunne friste. Det endte med nogle indkøb til campingvognen, som bla. skulle forsynes med nyt grej til køkkenet og en lille støvsuger af ukendt, men billigt mærke blev det også til :)
Min sidste opgave til aften, blev pakning af et parti reklamer der skal deles ud i morgen eftermiddag, sammen med ungerne.

søndag, april 15, 2007

Stille solrig søndag.
Dagen er brugt til havearbejde og arbejdet med campingvognen. De forskellige reparationer er næsten klaret, der mangler kun lidt el arbejde i "hovedtavlen". Resten er rengøring, som jeg håber at nå i løbet af ugen.
Tina og ungerne har været til hver deres besøg rundt omkring, mens jeg gik derhjemme. Vi samledes til aftenspisning hos den nærmeste pizzaria i møllegade.
Det gode vejr nærmer sig vist snart sin afslutning. Ærgerligt. Det er nu dejligt at rende rundt i shorts og nyde solen.

lørdag, april 14, 2007

Solen bager fortsat :)
Formiddagen brugte William, Tina og jeg på en tur til Østjysk Campingcenter, hvor vi havde et par småting, der skulle købes til vores campingvogn. Samtidig gik vi rundt og så på alle de nye modeller der er kommet på markedet. Vores egen vogn er fra 1990 og man kan da godt se der sket en udvikling i indretning og stil siden da.
Over middag tog jeg en lille rygsæk med forsyninger på nakken og fik gjort min mountain bike klar til en længere tur forbi Mossø og rundt i området omkring Salten Langsø. Dagens billede er taget fra Gudensø og ind i Gudenåen.
Altid dejligt at strejfe rundt i det midtjyske landskab på cyklen :)
Naaja holder hyggeweekend. Den går med veninder der sover hos os.

fredag, april 13, 2007

Boris har vist fået solstik!
Det har været rigtig varmt og uden vind. Derfor er Boris for alvor vågnet op og han har "løbet" rundt i sit anlæg en stor del af dagen.
Faktisk er han seksuelt forstyrret. Hvert år i sommerperioden, forgriber han sig på sten der har nogenlunde samme størrelse og form som ham selv. Her er han netop ved at trække sig tilbage efter en tilsyneladende veloverstået "gnubbetur" på en rund granitsten :)
Om fredagen har jeg fri klokken tolv.
Det giver tid til at ordne mange praktiske ting inden weekenden rigtig begynder. To faste indslag om fredagen er tøjvask og reklameturen med Naaja som tager et par timer. Efterhånden har vi fået vores faste rutiner, det er blevet sådan, at hun tager venstre side af vejene, og jeg den højre.
Til aften blev det også til til en lille rundtur på racercyklen.
Jeg kan godt mærke at jeg ikke har cyklet rigtigt i lang tid :(
Det kommer som altid til at koste lidt sved og tid, at få kondtionen og den hærdede bag igen. Normalt kører jeg en del på cykel når jeg arbejder i Danmark. Den er mit foretrukne transportmiddel til og fra arbejde og det bliver også til en del ture i de lyse aftner og i weekenderne.

torsdag, april 12, 2007

Sommeraften i april :)
Naaja og jeg tog cyklerne på aftentur til Alken og et lille stykke langs østenden af Mossø. Gjorde et lille stop ved bredden for at nyde den stille aften ved søen.
Arbejdsdagen er gået fint med en lille opgave hos et ældre par her i byen. Deres stue skal have nyt tapet på endevæggen og derefter skal der males på alle væggene. To entréer skal have samme tur. Flinke mennesker der også bød på basser og kaffe :)

onsdag, april 11, 2007

En helt sommerlig dag er gået.
Jeg er kommet godt igang med arbejdet. Det er nu dejligt at følge de danske arbejdstider, så bliver der tid til så mange andre ting ud over maleriet.
Eftermiddagen gik med reparationsarbejde på campingvognen. Der har været et brud i det store bagvindue, og da et nyt koster ca. 7000 kroner (!) er der blevet limet en lap på af acrylplade i stedet. Knap så kønt, men virker ligeså godt!
Til aften var Tina med på traveturen. En dejlig sommerlig aften :)

tirsdag, april 10, 2007

William er ekspert i kartoffelskrælning!
Han er inde i periode, hvor han gerne vil hjælpe med madlavningen. Og det benytter vi os naturligvis af :)
Mens Tina og William hyggede sig med madlavningen, inviterede Naaja mig på aftentur omkring Slotskirken og Sølund i en dejlig forårsaften. Det blev som altid en hyggelig tur, hvor vi fik sludret om stort og småt.
Ungerne er i strålende humør, de er glade for at komme i skole igen efter en fem uger lang pause med turen til Grønland og påskeferie. William, som ellers skal piskes til hjemmearbejdet, tog fat med højt humør og gav højtlæsning for os alle i et sprog, der kunne minde om engelsk :)
Jeg er også begyndt på arbejde igen. Denne gang hos et lille lokalt malerfirma, hvor jeg starter med at hjælpe med at gøre et job færdig i Stilling, en lille by seks kilometer nord for Skanderborg.
Tina og jeg har også haft møde med ovenboen og byggefirmaet vedrørende en eventuel handel af vores hus. Aftalen blev, at firmaet fremsender et tilbud, som vi skal forholde os til, i løbet af den kommende uge.

mandag, april 09, 2007

Påsken betyder sæsonstart for campisterne.
På Hjarnø går sæsonen fra påske til 16. september
Vores campingvogn står vinteropbevaret i en lade om vinteren nede på Hjarnø ved mundingen af Horsens Fjord, hvor campingpladsen vi bruger også er beliggende.
Normalt bliver vognen blot kørt fra vinteropbevaringen over til pladsen, men denne gang har vi valgt at få den kørt hjem. Den trænger til en overhaling med nogle forskellige småreparationer og en grundig rengøring. Vi skal også have fyldt forskellige ting og sager ombord, så alle i familien synes den er hyggelig at bruge sommeren over.
Kim har en bil der kan trække campingvognen og hjalp os med at hente den hjem. Jeg og William tog med på turen og vi havde aftalt med Kim at tage fiskegrejerne med i håb om godt fiskevejr. Vejret blev desværre så blæsende, trist og gråt, at fiskeriet måtte udsættes til en anden god gang.
Billedet viser den lille færge der også er øens varetegn. Sejturen er til at overse med sine godt fem minutter :-)
Tina er også vendt hjem fra miniferien i København. Hun blev hjemme sammen med Naaja.

søndag, april 08, 2007

Dagens billede er et eksempel på den katastrofale udvikling der foregår i og omkring Skanderborg.
En af de meget brugte vandreture som vi der bor i byen tager, går langs Skanderborg Sø ud langs skoven, forbi vandrehjemmet.
På dette stykke var der, indtil dette byggeri begyndte, en meget fin og i Danmark sjælden, udsigt mod vest, der viste en ubrudt skov langs søen, med Yding Skovhøj og Ejer Baunehøj som en flot skovklædt "fjeldryg" længere ude.
Jeg forstår simpelthen ikke , at vores efterhånden få naturværdier ikke bliver beskyttet/respekteret mere :-(
I disse dage er det otte år siden vi flyttede til Skanderborg. Dengang var byen meget lysåben med flere kig ud over søen mellem byhusene og flere steder var der grønne områder midt i byen.
Disse områder er i dag fyldt ud med to - tre etagers byggeri, ligesom gamle et og toplanshuse i bykernen nedrives og afløses af byggeri op til fire etager. Resultatet er blevet en sammenklemt, mørkere og stærkt trafikeret bymidte :-(
Undskyld mit sure opstød!
Men det er simpelthen for deprimerende at se den udvikling. Og da vi er direkte berørt af udviklingen, har vi været på kommunen med både mundtlige og skriflige indsigelser, men som ventet er det også her som alle andre steder, pengene der bestemmer udviklingen :-(
Både store naturværdier og et oprindeligt provinsbymiljø bliver i disse år ofret med hård hånd :-(

lørdag, april 07, 2007

I dag kom jeg og ungerne ud over bygrænsen.
Der var flere forskellige indkøb der skulle gøres og så vi gjorde en tur ud af det og tog til Horsens. Der skulle bla. andet købes lidt fiskeblink og en fiskevest til William og en sommer jakke til Naaja. Undervejs kom vi forbi en stor bronze skulptur, der om sommeren er en vandkunst. Men nu hvor den er tør, kunne den bruges som legeplads og rutchebane :-)
Om muligt bruger jeg dagligt en til to timer på en rask travetur ved søen og i skoven som en slags motion. Således også i dag, men desværre havde jeg undtagelsesvis ikke taget kammeraet med. Jeg kom forbi tre legesyge egern, stod i det rigtige lys og var meget tæt på dem. Det kunne ellers have blevet nogle gode billeder. Fantastisk at se den smidighed de bevæger sig rundt med!

fredag, april 06, 2007

I dag skulle der bringes reklamer ud.
Men inden da fik jeg pudset vinduerne, klaret vasketøj og reparation af havedøren. Igen! Den bliver nu heller ikke altid behandlet så pænt.
William kom hjem ved middagstid fra sin overnatning hos sin kammerat, netop som Naaja og jeg havde pakket de to trækvogne og var klar. Han var frisk og tog med for at hjælpe. En frisk tur som gik fint i dejlig sol, men med meget blæst. Det kan ellers være temmelig besværligt at holde styr på tryksagerne på dage med meget vind.
Senere på dagen tog vi cyklerne ud til nordsiden af Skanderborg Sø ved Vester Mølle, hvor der er nogle fine skovklædte kløfter med små vandløb i bunden. Et par timer gik hurtigt med at hoppe frem og tilbage over den lille bæk, som dog ikke rigtig kunne måle sig i udfordring og farlighed, med de større elve vi lige har tumlet omkring, i Grønland :-)
Til aften passede vi mest hver vores computer. Den er jo så nem at være sammen med, for den gør kun som den får besked på! Eller....?

torsdag, april 05, 2007

Så blev Tina sendt på påskeferie i København!
Jeg har ikke foretaget mig noget særligt i dag andet de almindelige huslige sysler og selvfølgelig været på en travetur.
William brugte et par timer i svømmehallen, som er en af hans yndlings aktiviteter og forsvandt til aften over til en af hans kammerater for at se den nyeste james Bond film og overnatter der til i morgen.
Naaja går til fodbold på sjette år! Hun havde et par timers træning i formiddag, og har ellers passet sig selv inde på værelset ved computeren.
På billedet ses familiens femte og mere anonyme medlem, Boris. En russisk landskilpadde som lever sit eget liv ude i et anlæg i haven. Vi har haft ham i flere år og har prøvet at sætte ham sammen med andre skilpadder i den tro at han ville trives med selvskab. Det viste sig dog hurtigt at han er en arrig herre der trives bedst i eget selvskab. Forsøget kostede den anden skilpadde livet :-(

onsdag, april 04, 2007

Så kom vi endelig en tur til Kysten!
William og jeg blev enige om, det var tid til en fisketur ved kysten. Jeg fik aftalt med Kim at han skulle møde os på Århus Banegård, hvorfra vi tog videre ud til Ørnereden, ved kysten og skoven syd for byen.
Det var en rigtig dejlig tur, hvor vi fik nydt det gode vejr og småfisket lidt, men det blev mere til en snak om løst og fast i det som sker hos os for tiden, mens William gik rundt prøvede kræfter med store sten og træstubbe. Han er altid glad for at tumle rundt ved kysten Vi fangede i øvrigt ikke noget, men dertil var indsatsen vist også for svag :-)
Kim og jeg lavede en foreløbig aftale om en laksetur til Norge, ved Berby, hvor vi har været flere gange før. De nederste ca 13 km. af Berby Elven ejes af en familie, som han har kendt og hjulpet flere år og det nyder vi jo så godt af. Turen er sat til uge 20, hvor der er sæsonstart. Jeg glæder mig til at vise nogle gode billeder derfra, for naturen og dyrelivet er helt i særklasse i dette område.

tirsdag, april 03, 2007

I dag gik turen til Århus.
Jeg skulle ind for at købe et par nye arbejdsbukser. Naaja og William tog med dertil, så vi kunne få en tur ud af det. De forventede naturligvis, (som altid!) at kunne platte mig for lidt penge, så de kunne småshoppe lidt :-) Behøver jeg at sige det lykkedes?
Som afslutning tog vi ind til AROS, det ny kunstmuseum i Århus. Der ligger Tina´s arbejdsplads; Fælleskonserveringen, et værksted, hvor der arbejdes med malerikonservering for flere af de jyske museer. På billedet ses en af de igangværende opgaver, et værk af William Scharff, der skal renses og repareres for småskader.
Mens Tina fik afsluttet sine ting for dagen, tog jeg og ungerne ud på museet, for at se den nuværende særudstilling af Paul McCarthy værker.
Jeg vil nøjes med at sige, det er en af de udstillinger, hvor jeg har brug for en guide, for overhovedet at forstå meningen med den form for installationskunst :-)
Det var betydeligt nemmere, at forholde sig til den forrige særudstilling med racerbiler!
Besøg: AROS
Til aften lagde vinden sig og jeg tog en rask vandretur på en times tid ud gennem Sølund og skoven, retur langs Skanderborg Sø. En smuk klar aften :-)

mandag, april 02, 2007

En blød dag i solen.
Har siddet en stor del af dagen i haven og nydt solen og taget en "morfar" i ny og næ :-)
Om eftermiddagen gik William og jeg over i skoven for at indsamle grene, bark, mos og andre småting til et anlæg han vil lave til nogle dyr i et hjørne i haven.
Aftenen blev brugt til et møde med ovenboen vedr. ejendommen.

søndag, april 01, 2007

Det blev til en lidt længere tur på cyklen i dag.
Det blev til en dejlig tur ud langs Mossø. Her er der spise/drikke pause ved vestenden af søen, hvorefter turen gik hjemover, med afstikkere ind og ud af skov og over åbent land.
Med Skanderborg som østligste punkt for det, som så smukt kaldes "Søhøjlandet", tager jeg rigtig mange ture på cykel ind dette dejlige kuperede landskab som er en blanding af skov, søer og heder. Der er så meget natur, at det meste af turene kan gøres på stier væk fra den almindelige trafik :-)
Kim og jeg satser på en fisketur i morgen.